Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 24 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi TT S line competition, voor wie de S en RS too much zijn

Wie zijn TT graag wat sportiever heeft, maar niet aan de duurdere S of hardcore TT RS wil, is er nu de Audi TT S line competition.

Audi TT

Eigenlijk bevat de Audi TT S line competition vooral de nodige optische opsmuk. De singleframe-grille, spiegelkappen en diffuser zijn uitgevoerd in hoogglans-zwart, evenals de permanent opstaande achterspoiler. Zwart chroom treft je aan als kleur op de uitlaatpijpjes.

De auto wordt in beperkte oplage gebouwd en staat op 19-inch wielen, die roodkleurige remklauwen verbergen. Als lakkleur is wit, grijs, rood en blauw mogelijk – het klapdak van de TT Roadster is altijd zwart bij de S line competition.

Interieur

In het interieur vind je S-sportstoelen, een sportstuur en de Audi virtual cockpit. De bekleding is zowel van leer als alcantara. Het met schuim opgevulde dashboard komt uit de TTS.

S line competition

De Audi TT S line competition bevat de 230 pk-sterke 2,0 liter TFSI-motor en kan besteld worden als voorwielaandrijver met handgeschakelde zesbak of automatische S tronic – of als vierwielaandrijver met S tronic.

Een coupé kost minimaal 41.940 euro, de roadster begint bij 44.340 euro. Dat is flink minder dan de TTS Coupé en Roadster (65.150 euro en 68.950 euro) of de TT RS (87.900 en 90.900 euro), al zijn de prestaties natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.