Brabus maakt de EQS nóg aerodynamischer
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F08%2FBRABUS-for-MB-EQS-450_Studio-klein-29.jpeg)
Het is altijd afwachten wat voor ‘over the top’ creatie Brabus nu weer uit de hoge hoed tovert. Al helemaal nu het sinds een aantal maanden ook modellen van porsche en Rolls-Royce de Brabus-behandeling is gaan geven. Toch grijpt het nu weer even terug naar Mercedes-Benz. De EQS 450 is namelijk aan de beurt.
Het Duitse tuningbedrijf uit Bottrop staat erom bekend dat ze op zeer excentrieke wijze modellen van de Mercedes-Benz Groep eigen maken. Onlangs zijn daar dus modellen van Porsche en Rolls-Royce bijgekomen. In het verleden nam het ook modellen van de Chrysler groep onderhanden.
Brabus houdt zich in
Normaal gesproken zijn de creaties van Brabus in ieder opzicht krankzinniger en extremer dan de basisversie. Dat is in dit geval tot op zeker hoogte ook het geval, maar het uiterlijk is – in ieder geval volgens de maatstaven van Brabus – redelijk ingetogen gebleven wat betreft de elektrische sedan.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F08%2FBRABUS-for-MB-EQS-450_Studio-klein-33.jpeg)
Natuurlijk is er nog steeds sprake van de gigantische letter B op de grille en zijn er de diverse plekken waar de volledige naam van het bedrijf te bewonderen is. Denk aan de dorpel van de EQS, waar de naam dit keer zelfs licht geeft! Hoe opvallend wil je het hebben.
Vanzelfsprekend zijn er ook de nodige koolstofvezel elementen. De relatief bescheiden spoiler is bijvoorbeeld volledig van carbon, maar ook de spoilerlip aan de voorzijde van de EQS en niet te vergeten, de diffuser.
De prestaties van de aangepaste EQS
Brabus hield zich dus in toom wat betreft het design, maar dan zal het de prestaties wel een flinke boost hebben gegeven! Ook dat is echter niet het geval. Het vermogen van 333 pk blijft identiek aan de originele EQS 450.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F08%2FBRABUS-for-MB-EQS-450_Studio-klein-31.jpeg)
Het indrukwekkende is dat Brabus erin is geslaagd om de meest aerodynamische productieauto van dit moment, een nóg betere Cw-waarde te geven. Het originele getal bedraagt een indrukwekkende 0,2. Met een aerodynamische bodykit is het gelukt dat getal met nog eens 7,2% te verlagen. Mits je de juiste wielen uitkiest. Het tuningbedrijf geeft klanten namelijk een keuze wat betreft het schoeisel. De wielen zoals op de EQS hieronder, zijn de meest aerodynamische keuze. Daarmee kun je als het goed is nog wat extra kilometers aan de actieradius van het model toevoegen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F08%2Fmercedes-eqs-by-brabus.jpeg)
De diffuser en spoilerlip waar we het eerder over hadden zijn naast de agressievere uitstraling waar Brabus altijd naar op zoek is, ook goed voor een afname van de hoeveelheid lift. Daardoor ligt de auto nog beter op de weg. Wellicht is dit een van de smaakvollere creaties van de Duitsers.
Lees ook:
Ook interessant
-
De allerdikste Brabus ooit is een camper met 2.600 Nm aan koppel!
-
Lezerspost: ‘ik lees vanwege autoliefde, niet voor politieke mening’
-
Let op! Kans dat jij nu een aanrijding krijgt, is om deze reden groter
-
Deze kleine Duitse occasion is goedkoop om dagelijks te rijden
-
Volkswagen? Nee, bedankt! Urkers zijn stapelgek op dít automerk
-
Zeekr wordt alweer afgetroefd: Huawei heeft nóg snellere snellader
-
Zeekr lacht om BYD en komt met krankzinnig snelle snellader
-
Onzekerheid hindert particuliere EV-occasionmarkt
-
Allerslechtste racegame ooit komt terug: wordt het een hit?
-
Deze auto’s worden het hardst getroffen door de Trump’s tarieven
-
Stop je playlist! Deze artiest maakt jou een betere bestuurder
-
Wat is een verkeerscamera en moet je ervoor remmen?