Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws Vandaag
Leestijd: 1 minuut

Dit kost de vierwielaangedreven Jeep Avenger 4Xe in Nederland

De Jeep Avenger krijgt voor het eerst in zijn levenscyclus vierwielaandrijving. De prijs van die uitvoering is fors hoger dan die van de mild hybride.

De Avenger was voorheen enkel leverbaar met de bekende 1,2-liter mild hybride aandrijflijn en als volledig elektrische auto. Beide hebben enkel voorwielaandrijving.

De Jeep Avenger 4Xe

Bij de Jeep Avenger 4Xe, zoals de vierwielaangredreven variant heet, ligt nog steeds de 1,2-liter driecilinder in de neus. Dit is nu een de sterkere 136 pk mild hybride. De krachtbron wordt bijgestaan door twee 28 pk elektromotoren waarvan een de achterwielen aandrijft. Schakelen gaat altijd via een zestraps automaat met dubbele koppeling.

Jeep Avenger 4Xe The North Face Edition prijs Nederland
Jeep Avenger 4Xe The North Face Edition. (Afbeelding: Jeep)

Voor offroaden is meer belangrijk dan enkel vierwielaandrijving. Zo heeft de standaard Jeep Avenger al een goede aan- en afrijhoek en veel bodemvrijheid. Bij de 4Xe zijn deze zaken nog wat verbeterd. Zo is de bodemspeling een centimeter toegenomen. Daarbij heeft deze duurste Avenger een multilink achterwielophanging gekregen. Dit moet niet enkel meer comfort zorgen, maar heeft ook als voordeel dat er nu een langere veerweg mogelijk is.

Prijs Jeep Avenger 4Xe

De Jeep Avenger 4Xe kost in Nederland minimaal 39.150 euro. Dat is meer dan 8.000 euro duurder dan de voorwielaandrijver. De 4Xe met het speciale The North Face-pakket, voorzien van 17-inch wielen, ruiger bumperwerk en sleepogen, ben je 44.150 euro kwijt.

Jeep Avenger 4Xe The North Face Edition prijs Nederland
Jeep Avenger 4Xe The North Face Edition. (Afbeelding: Jeep)

Wil je op de hoogte blijven van een rijtest met de Avenger 4Xe? Abonneer je dan op de gratis Autovisie Nieuwsbrief.

Geef acht! Welke occasion nemen we: de BMW 645Ci of Jaguar XK?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.