Duik in de prijslijst: de Hyundai Kona
De Hyundai Kona is een succesnummer voor het merk. Nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Met een duik in de prijslijst nemen we de nieuwe Kona onder de loep.
De nieuwe Hyundai Kona is vooral een strakgetrokken evolutie van het voorgaande model, maar hij groeit wel aanzienlijk. In de breedte en hoogte valt het verschil mee, maar in de lengte komt er zomaar 15 centimeter bij. Dat komt vooral ten goede aan de beenruimte achterin. Begin dit jaar konden we de auto al in levenden lijve bekijken, vandaag staan we even stil bij de specifieke varianten en uitrustingen.
Alleen nog als hybride
De nieuwe Hyundai Kona wordt natuurlijk ook weer leverbaar als volledig elektrisch model, maar op dit moment zijn alleen nog de twee hybridevarianten leverbaar. Nou ja, twee… De mild hybrid is natuurlijk geen échte hybride. De Hybrid-uitvoering is dat wel. De mild hybrid luistert naar de naam 1.0 T-GDI 48V en beschikt over 88 kW (120 pk). De 100 km/u is in 12 seconden bereikt.
Heb je meer haast en/of wil je zuiniger rijden, ga dan voor de Hybrid. Dan heb je een systeemvermogen van 101 kW (144 pk) en zit je in 10,9 seconden op de 100 km/u. Het gemiddelde verbruik bedraagt 4,5 l/100 km (gemiddelde verbruik van de mild hybrid wordt nog niet opgegeven). In ieder geval is de keuze voor ons duidelijk: het wordt de Hybrid. Die heeft ongetwijfeld het laagste verbruik van de twee en levert toch de meeste pk’s.
Prijzen nieuwe Hyundai Kona
De Hybrid heeft wel een hogere vanafprijs dan de mild hybrid: 33.995 euro tegenover 29.995 euro (30.995 voor vergelijkbaar uitrustingsniveau). Dat kan een argument zijn om toch voor de mild hybrid te kiezen. Afhankelijk van jouw soort ritten verdien je het prijsverschil van de Hybrid wel weer terug met het lagere verbruik.
Hyundai heeft zelf dan ook de meeste verwachtingen van de Hybrid en dat zie je terug in het uitvoeringenaanbod. De mild hybrid is er alleen als i-Motion en als Comfort. De Hybrid is minstens een Comfort en biedt daarboven nog de Premium, N Line en nog weer extra varianten op basis van die niveaus. Het duurste model in de prijslijst is de N Line Sky, leverbaar vanaf 41.195 euro. De rest zit daar gelijkmatig tussen.
Standaarduitrusting Hyundai Kona
Enkele highlights uit de standaarduitrusting: 16-inch lichtmetalen velgen, stoffen bekleding, verwarmbare buitenspiegels, grootlichtassistent, achteruitrijcamera, bandenspanningscontrole, 12,3-inch multimediascherm, drie jaar gratis Hyundai Bluelink en over-the-air-updates en natuurlijk de nodige veiligheids- en assistentiesystemen.
Wij gaan voor de Comfort Smart-uitvoering. Met een vanafprijs van 36.495 euro betaal je dan nog steeds niet de hoofdprijs, terwijl je wel net even wat meer aan boord hebt. Onder meer: 18-inch lichtmetaal, met leder bekleed stuurwiel, automatische airco, stoelverwarming voorin, stuurverwarming, een volledig digitaal instrumentenpaneel, cruise control met Stop & Go-functie, Highway Driving Assist, automatisch bedienbare achterklep en extra parkeerassistenten.
Exterieuraankleding
In de strijd tegen een grijs wagenpark is een (weliswaar grijzige) groentint de standaardkleur. Wil je toch saai wit, dan kost dat 695 euro. In combinatie met een zwart dak ben je in totaal 495 of 1.190 euro extra kwijt. Voor 795 euro meerprijs komen de metallic- en parelmoerlakken in beeld. Vooral zwart en grijstinten, maar ook grijzig lichtblauw, heel donkerblauw, donkerrood en zelfs felrood. In combinatie met een zwart dak kost metallic lak 1.295 euro extra. Wij gaan voor donkerrood, maar de meerprijs voor een zwart dak slaan we af.
Interieuraankleding
Hier valt ook weinig te kiezen, want voor het gekozen uitrustingsniveau is zwarte stoffen bekleding de enige mogelijkheid.
Pakketten en opties
Hier zijn we snel klaar, want beide zijn niet van toepassing. Wat je wel en niet aan boord hebt, kies je dus volledig aan de hand van het uitrustingsniveau.
De nieuwe Hyundai Kona zelf samenstellen
Daarmee is de carrosseriekleur de enige geselecteerde optie en dat brengt de totaalprijs op 37.290 euro. Alle uitrustingen rustig zelf bekijken? De configurator en prijslijst vind je op www.hyundai.nl.
Lees ook:
Ook interessant
-
Duik in de prijslijst: Mini Aceman een heet gewassen Countryman?
-
Duik in de prijslijst: de Ford Capri – zijn naam waard?
-
Duik in de prijslijst: dit kost de Cupra Tavascan
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe BMW X3
-
Duik in de prijslijst: de nieuwe Audi A4, eh, Audi A5
-
Duik in de prijslijst: de Maserati GranCabrio Folgore
-
Duik in de prijslijst: dit kost de Alfa Romeo Junior in Nederland
-
Duik in de prijslijst: de Lancia Ypsilon is terug!
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe BMW M5
-
Duik in de prijslijst: Alpine A290 – dit kost de elektrische hot hatch
-
Duik in de prijslijst: de vernieuwde Jeep Wrangler
-
Duik in de prijslijst: elektrische G-Klasse kost ton minder dan G 63