Duik in de prijslijst: Polestar 2, welke opties zijn er?
De Polestar 2 is in zijn eerste productiejaar leverbaar met liefst 408 pk. Een goedkopere variant volgt in een later stadium. In dit verhaal richten we ons op het introductiemodel: de versie met 78 kWh lithium-ion accupakket. Hoe duur is deze versie? En welke kleuren en opties zijn er mogelijk? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.
Juli 2020
De Polestar 2 was al enige tijd te reserveren. Het model werd zelfs al in februari 2019 gepresenteerd. Nu is ook de officiële verkoop gestart. De levering van de eerste exemplaren begint naar verwachting medio juli 2020. Polestar levert de 2 allereerst in Europa. China en Noord-Amerika volgen later.
408 pk en 660 Nm
De prijs van de Polestar 2 begint in Nederland bij 59.800 euro. Voor dat bedrag krijg je een 408 pk en 660 Nm sterke elektrische auto met een elektromotor op de voor- en achteras – dat resulteert in vierwielaandrijving. De Polestar 2 sprint in 4,7 seconden naar 100 km/h en kan op een acculading 470 kilometer afleggen, op papier althans.
Onderhoud inbegrepen
Bij die 59.800 euro zijn de volgende zaken inbegrepen: 3 jaar routine onderhoud (tot 50.000 kilometer), 3 jaar connectiviteitsdiensten, 3 jaar pechhulp en 2 jaar fabrieksgarantie op de auto. Overigens bedraagt de consumentenprijs, inclusief afleverkosten 60.800 euro, maar Polestar betaalt de registratiekosten (1.000 euro) terug, waardoor de fabrikant 59.800 euro communiceert.
Android
Standaard heeft de 2 ook een Android-infotainmentsysteem dat toegang biedt tot diensten zoals Google Assistant, Google Maps en Google Playstore, eenvoudig te bedienen met geavanceerde voice control en het 11-inch grote touchscreen.
Kleuren
Polestar levert de 2 in zes kleuren. De zwarte kleur Void is standaard. Voor de kleuren Snow, Magnesium, Thunder, Moon en Mindnight moet worden bijbetaald: 1.000 euro. We kiezen voor Moon: een bruingoude tint.
Interieurkleuren
De Polestar 2 heeft standaard een zogeheten Slate WeaveTech-interieurbekleding met Black Ash-decoratie-elementen. In combinatie met de exterieurkleur Moon is er een optie: Ventilated Nappa-leder Barley met houten sierpanelen. Deze optie kost je 4.500 euro extra. We vinken hem aan, want het hout kleurt mooi bij de exterieurlak.
Pakketten
Polestar levert ook pakketten, maar de meeste zijn al standaard. Zo levert Polestar af fabriek het Pilot- en Plus-pakket. Pilot bestaat onder meer uit Pilot Assist, Adaptive Cruise Control, Blind Spot Information system met Steer Assist, Cross Traffic Alert met Auto Brake, Rear Collision Warning met remmen bij stilstand, Lane Keeping Aid, Road Sign Information, een 360°-bovenaanzicht, parkeerassistent en ga zo maar door.
Pakket Plus
Pakket Plus bestaat onder andere uit een panoramisch glazen dak met geprojecteerd Polestar-symbool, Pixel-ledkoplampen, mistlichten vooraan, verwarmde ruitenwisserbladen en stuurwiel, een verwarmde voor- en achterbank, elektrisch bediende vierweglendensteun, opbergvakken in de rugleuningen, Harman Kardon Premium Sound, twee usb-poorten achterin, draadloos laden 15W van mobiele telefoons en meer.
Performance Pack
Het Performance Pack is wel een betaalde optie. En direct een prijzige. Je betaalt 6.000 euro om je Polestar 2 uit te rusten met schokdempers van het Zweedse Öhlins, Brembo-remmen, gesmede 20-inch wielen, Swedish Gold veiligheidsgordels, gouden ventieldoppen en een hoogglans zwart dak.
Trekhaak en winterwielen
Natuurlijk zijn er nog andere opties, zoals een inklapbare trekhaak voor een geremd trekvermogen van 1.500 kilogram en maximale kogeldruk van 90 kilogram. Deze optie kost je 1.100 euro. Een extra setje winterwielen met 20-inch lichtmetaal kost 3.000 euro.
Eindprijs
De eindscore is een prijs van 75.400 euro, waar je dus 1.000 euro (registratiekosten) van terugkrijgt. Kiezen voor private lease kan ook. Op basis van een prijs van ongeveer 72.000 euro moet je rekenen op een maandbedrag van 997 euro per maand op basis van een looptijd van 48 maanden en maximaal 20.000 kilometer per jaar.
Lees ook:
Ook interessant
-
Duik in de prijslijst: Mini Aceman een heet gewassen Countryman?
-
Duik in de prijslijst: de Ford Capri – zijn naam waard?
-
Duik in de prijslijst: dit kost de Cupra Tavascan
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe BMW X3
-
Duik in de prijslijst: de nieuwe Audi A4, eh, Audi A5
-
Gespot: Polestar 3 eindelijk uitgeleverd, maar werkt hij al volledig?
-
Duik in de prijslijst: de Maserati GranCabrio Folgore
-
Duik in de prijslijst: dit kost de Alfa Romeo Junior in Nederland
-
Duik in de prijslijst: de Lancia Ypsilon is terug!
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe BMW M5
-
Duik in de prijslijst: Alpine A290 – dit kost de elektrische hot hatch
-
Duik in de prijslijst: de vernieuwde Jeep Wrangler