Autovisie
Autovisie Nieuws 28 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Duik in de prijslijst: Renault Twingo Electric, welke opties zijn er?

Er verschijnen steeds meer elektrische auto’s in het A-segment. Denk even aan de Smart EQ Fortwo, Volkswagen e-Up, Skoda Citigo-e iV en SEAT Mii Electric. Renault mengt zich nu in de strijd met de Twingo Electric. Binnenkort komen er nog een Dacia Spring Electric en Fiat 500e bij. In deze Duik in de Prijslijst richten we ons op de Twingo Electric van Renault, want welke opties zijn er mogelijk?

BEV-aanbod in A-segment

Het aanbod elektrische auto’s in het A-segment groeit dus gestaag. Voordat we ons meer verdiepen in de Twingo Electric, zetten we eerst even het aanbod op een rij, inclusief de grootte van het accupakket, de range en de vanafprijs.

Prijzen elektrische auto’s in het A-segment

  • Dacia Spring Electric – 26,8 kWh – 225 km – richtprijs 17.500 euro
  • Renault Twingo Electric – 22 kWh – 190 km – vanafprijs 20.590 euro
  • Skoda Citigo-e iV – 32,3 kWh – 250 km – vanafprijs 23.290 euro
  • SEAT Mii Electric – 32,3 kWh – 250 km – vanafprijs 23.400 euro
  • Volkswagen e-Up – 32,3 kWh – 250 km – vanafprijs 23.475 euro
  • Fiat 500e Action – 23,8 kWh – 180+ km – vanafprijs 24.900 euro

Twingo voorlopig de goedkoopste

De Renault Twingo Electric is voorlopig dus de voordeligste elektrische auto van Nederland, tot Dacia de Spring Electric introduceert. Vanaf dat moment verdient de Dacia de titel ‘goedkoopste elektrische auto van Nederland’. Er wordt gesproken over een richtprijs van ongeveer 17.500 euro. Renault zit daar met de Twingo Electric net boven.

Versies Twingo Electric

Prijzen van de 3.615 mm lange Twingo Electric beginnen bij 20.590 euro voor de Life-basisversie. Renault levert ook een Collection (22.090 euro), een Intens (23.490 euro) en als topversie de Série Limitée Vibes (24.790 euro). De Série Limitée Vibes heeft de carrosseriekleur Orange Valencia en witte accenten op de grille, aan de zijkant en in de lichtmetalen wielen. Het interieur heeft diverse feloranje accenten. De middenconsole en de instaplijsten zijn voorzien van het Vibes-logo.

Renault Twingo Electric Private Lease

De private leasetarieven van de Renault Twingo Electric beginnen bij 299 euro inclusief BTW op basis van een looptijd van 60 maanden en 6.000 kilometer per jaar. Dat jaarkilometrage is niet overdreven veel, dus let daar goed op.

Vergeet de instapper

De basisversie van de Twingo Electric heeft een radio-voorbereiding en centrale deurvergrendeling, maar géén airco. Dan moet je al voor de 1.500 euro duurdere Collection gaan. Die krijgt dan direct het Renault Easy Link multimediasysteem met 7-inch touchscreen en digitale radio DAB+.

Laat kortom de basisversie staan, dat lijkt een lokkertje. Toegegeven: de Life is te krijgen met airco. Dan bestel je Pack Essentiel ZE, bestaande uit elektronisch geregelde airco en een regen- en lichtsensor. Het punt is alleen dat Renault 995 euro vraagt voor dit pakket. Dan wordt het prijsverschil met de Collection met fatsoenlijke infotainment wel erg klein. Ga dus minimaal voor de Twingo Electric Collection. Die kost zoals gezegd minimaal 22.090 euro. Hieronder wat foto’s van de basisversie.

De kleuren: kiezen maar!

Er zijn diverse kleuren te bestellen. Standaard spuit Renault de Twingo Electric in de kleur Blanc Cristal. Er is verder keuze uit Blue Dragee, Jaune Mango of Vert Pistache voor 195 euro meer. De tinten Gris Lunaire en Noir Etoilé kosten 495 euro meer. Voor Blanc Quartz en Rouge Flamme betaal je 595 euro. Ga je voor de 23.490 euro kostende Intens-versie dan kun je ook nog kiezen uit Blue Ocean (495 euro). De topversie wordt geleverd in de kleur Orange Valencia (595 euro).

Opties op Twingo Electric Collection

Renault levert op de Collection-versie – vermoedelijk de populairste variant in Nederland – verschillende opties. Denk aan Pack Cruising (295 euro), bestaande uit cruise control met snelheidsbegrenzer en Lane Departure Warning.

Voor Pack Modulariteit betaal je 195 euro meer. Je krijgt dan een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een neerklapbare rugleuning voor de passagiersstoel vóór en een verstelbare rugleuning achterbank. Pack Storage biedt voor 125 euro meer opbergruimte in de achterportieren en een bagagenet onder de achterbank. Voor een met leder bekleed stuurwiel betaal je 95 euro en voor elektrisch verwarmbare voorstoelen ben je 195 euro meer kwijt. Wil je parkeersensoren achter? Reserveer dan 245 euro.

Een Easy Link-multimediasysteem met geïntegreerde navigatie kost 495 euro meer. Iets duurder is het elektrisch bedienbare stoffen vouw-/schuifdak. Dat kost 895 euro extra. De prijs van de Twingo Electric Collection is met deze opties – exclusief het schuifdak – opgelopen naar 23.735 euro, dat is meer dan de Intens moet kosten. Neus dus goed door alle opties heen en kijk goed welke uitvoering het beste bij je past.

Topversie Série Limitée Vibes

Veel moet van de optielijst komen bij de Twingo Electric. Alleen de topversie Série Limitée Vibes heeft nagenoeg alle opties. Voor dat model heeft Renault slechts een paar opties, zoals Lane Departure Warning (295 euro), een elektrisch bedienbare stoffen vouw-/schuifdak (895 euro) en een bagagenet onder de achterbank (90 euro). Wil je dan ook nog de opvallende oranje kleur Orange Valencia (595 euro), dan kost een fully loaded Twingo Electric onder de streep je 26.665 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.