Duik in de prijslijst: Lucid Air, dit kost de Tesla Model S-concurrent
De veelbelovende Lucid Air is nu ook in Nederland te bestellen. We nemen een duik in de prijslijst en stellen er een samen.
Lucid is misschien wel een van de meest interessante nieuwkomers op de EV-markt. We hebben er dan ook al heel wat over geschreven. Inmiddels is het eerste model, de Lucid Air, ook in Nederland te bestellen. We nemen snel een duik in de prijslijst om er een samen te stellen.
Lucid Air in vier smaken
Nou ja, prijslijst, net als veel andere nieuwkomers doet Lucid daar (nog) niet aan. In plaats van een traditionele prijslijst is er wel een uitgebreide configurator. Die toont ons alvast alle vier de modellen: de Pure, Touring, Grand Touring en Dream Edition. Vooralsnog heeft alleen die laatste, het absolute topmodel, een Nederlands prijskaartje. Daarmee vormt de Dream Edition ook het uitgangspunt voor onze configuratie. Blijkbaar is er al genoeg belangstelling, want de reservering van het model is al gesloten. De andere modellen kan je nog wel reserveren, maar daar zijn dus nog geen definitieve Nederlandse prijzen voor.
Lucid Air Dream Edition
De Lucid Air Dream Edition doet zijn naam eer aan. De specificaties spreken tot de verbeelding. Er zijn twee versies, de Performance en de Range. Die Performance heeft een systeemvermogen van 817 kW (1.111 pk) en een koppel van 1.390 Nm, met een 0-100-sprint in 2,7 seconden en een topsnelheid van 270 km/u. De actieradius ligt op 780 km (WLTP). De Dream Edition Range met 686 kW (933 pk) en gelijk koppel doet het nauwelijks rustiger aan, want die bereikt in 2,9 seconden de 100 km/u. Het grote voordeel is zoals de naam al aangeeft de actieradius, die liefst 900 km bedraagt (WLTP).
Ter indicatie: ‘instapmodel’ Pure beschikt over 480 pk en een actieradius van een nog steeds 653 km. Let wel, daarbij gaat het om een actieradius volgens de Amerikaanse EPA-cyclus, die nog iets strenger is dan de Europese WLTP. De beide Touring-modellen zitten qua specificaties keurig tussen de Pure en de Dream Edition in.
Prijzen Lucid Air Dream Edition
Als Dream Edition kost de Lucid Air een stevige 222.000 euro. Of je nu kiest voor de Performance- of Range-uitvoering. Instapmodel Pure zal in ons land waarschijnlijk 100.000 euro gaan kosten en de overige modellen zitten daar ook qua prijs weer mooi tussenin.
Uitrusting Lucid Air
Een gedetailleerde lijst met de complete standaarduitrusting is (nog) niet te vinden, maar enkele highlights zijn al wel bekend. Die geven alvast een aardige indruk: een digitale cockpit met in totaal 34 inch aan beeldscherm, over-the-air-updates, Alexa-spraakbediening, uiteraard Apple CarPlay en Android Auto-compatibel, een Surreal Sound-systeem met 21 speakers en een zeer snel 900V laadsysteem (in 14 min. 400 km snelladen) met bidirectionele laadfunctie.
Configureren
Voor onze configuratie kiezen we dus de Dream Edition en dan gaan we ook maar gelijk voor de Performance. Als we dan toch al in de haast onwerkelijke specificaties zitten, gaan we ook voor de top. In de configurator kan je ook de omgeving van de auto kiezen. We verruilen de Golden Gate Bridge maar even voor de Mojave-woestijn, voor iets meer contrast tussen auto en achtergrond.
Exterieuraankleding
De Lucid Air Dream Edition is leverbaar in vier carrosseriekleuren: het standaard geselecteerde Eureka Gold, met als opties zonder meerprijs zwart, wit en heel donkerrood. Wij gaan voor die laatste. De 21-inch Aero Dream-velgen kunnen we kosteloos omruilen voor de 19-inch Aero Range-velgen, maar dat doen we niet. Standaard voor de Dream Edition zijn platina en titanium exterieuraccenten en een glazen panoramadak. Daar valt dus niets aan te kiezen.
Interieuraankleding
De Dream Edition heeft modelspecifieke Santa Monica-bekleding. Dat betekent Nappa-leder in mooie grijs- en beigetinten en Alcantara inzetstukken. Voor de overige interieurafwerking is ‘verzilverd eucalyptus’ gebruikt. Een andere keuze dan dit modelspecifieke interieur heb je bij de Dream Edition niet.
Losse opties Lucid Air
Losse opties zijn er ook niet, want je keuze voor het uitrustingsniveau is bepalend voor wat je wel en niet op de auto hebt. Dat zien we trouwens bij steeds meer merken. Over de rijke uitrusting van de Dream Edition hebben we het al gehad.
Lucid Air zelf samenstellen
Uiteindelijk hebben we dus alleen een andere carrosseriekleur gekozen en daarmee blijft de prijs op 222.000 euro. Een hoop geld, maar daarvoor krijg je misschien wel dé elektrische auto van het moment als het gaat om geavanceerde specificaties en technologieën. De configurator van de Lucid Air is te vinden op www.lucidmotors.com/nl-nl.
Lees ook:
Ook interessant
-
Duik in de prijslijst: Mini Aceman een heet gewassen Countryman?
-
Duik in de prijslijst: de Ford Capri – zijn naam waard?
-
Duik in de prijslijst: dit kost de Cupra Tavascan
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe BMW X3
-
Duik in de prijslijst: de nieuwe Audi A4, eh, Audi A5
-
Duik in de prijslijst: de Maserati GranCabrio Folgore
-
Duik in de prijslijst: dit kost de Alfa Romeo Junior in Nederland
-
Duik in de prijslijst: de Lancia Ypsilon is terug!
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe BMW M5
-
Duik in de prijslijst: Alpine A290 – dit kost de elektrische hot hatch
-
Duik in de prijslijst: de vernieuwde Jeep Wrangler
-
Duik in de prijslijst: elektrische G-Klasse kost ton minder dan G 63