Duik in de prijslijst: zo duur zijn de opties voor een McLaren GT
Volgens McLaren is de GT een nieuwe auto voor een nieuw doelgroep maar ook een vernieuwend alternatief voor bestaande producten in een groeiend marktsegment. Daarnaast vormt de McLaren GT een aanvulling op de Sports, Super en Ultimate Series van McLaren. Leuk, maar wat kost de GT eigenlijk? En welke opties zijn er mogelijk? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.
De vanafprijs
De nieuwe McLaren GT – voorzien van een nieuwe 620 pk sterke 4,0-liter twinturbo V8 met 630 Nm – is per direct te bestellen. De vanafprijs bedraagt 252.000 euro. Daarmee is de GT is duurder dan een 570 pk sterke 570S Coupé (vanaf 246.500 euro) en iets goedkoper dan een 570GT (258.500 euro). Met een vanafprijs van 252 mille begint het feest natuurlijk pas, want geen enkele McLaren verlaat standaard het McLaren Technology Centre in het Britse Woking.
Vier Option Packs
Opties voor de McLaren GT zijn er genoeg. McLaren heeft allereerst vier zogeheten Option Packs in het leven geroepen, te weten Pioneer, Luxe, Practicality Pack en een Premium Pack. Goedkoop zijn deze pakketten niet, maar dat maakt voor een McLaren-koper niets uit.
Pioneer en Luxe
Het Pioneer-pack bestaat uit elektrisch verstelbare comfortstoelen met geheugen, een elektrisch verstelbare stuurkolom, sfeerverlichting, alcantara hemelbekleding en hoogglans zwarte interieurafwerking. Dit pakket kost 12.720 euro. Het pakket Luxe kost hetzelfde en mist alleen de alcantara hemelbekleding. Pakket Luxe heeft lederen hemelbekleding.
Practicality Pack en Premium Pack
Interessant is het zogeheten Practicality Pack dat 4.940 euro kost. Dit pakket bestaat uit Vehicle Lift, Rear View Camera, vier parkeersensoren vóór en vier achter, elektronisch inklapbare zijspiegels en meer. Iets duurder is het Premium Pack, bestaande uit Full LED Headlights met adaptieve functie, een Bowers & Wilkins 12-Speaker Audio System, een elektrisch te openen glazen achterklep met softclose functie en zogeheten Cabin Air Purification met Pollen Filtration. Dit pakket kost 6.110 euro.
Sportuitlaat
Lakkleuren zijn er in overvloed. Voor speciale lak betaal je niets extra. Elite Paint kost 5.090 euro. Een panoramadak met getint glas kost voor de GT minimaal 1.530 euro en voor een sportuitlaat ben je 4.070 euro kwijt. Ons advies: altijd doen. Ook interessant is het koolstofkeramische remsysteem. Je betaalt er wel 6.110 euro voor. En als je dan toch bezig bent, bestel dan ook meteen remklauwen in een kleur naar keuze (1.280 euro). Een Volumetric Alarm Upgrade (370 euro), Vehicle Tracking System (850 euro) en een op maat gemaakte afdekhoes als de auto in de winterstalling staat (620 euro), maken de optielijst compleet.
MSO
De normale optielijst welteverstaan, want ook MSO heeft nog leuke dingen in de aanbieding. Zoals bij elke andere McLaren zijn er ook voor de GT de nodige McLaren Special Operations (MSO) opties samengesteld. MSO is de afdeling waar wensen van klanten in vervulling gaan, zolang je maar netjes betaalt. In de afgelopen twee jaar heeft MSO meer dan tweehonderd verschillende kleurenvarianten geproduceerd. MSO werd in 2011 opgericht, maar vindt zijn oorsprong in 1992 met de lancering van de McLaren F1.
Defined Option Packs
MSO heeft diverse MSO Defined Option Packs in het leven geroepen, te weten het MSO Black Pack, MSO Bright Pack en MSO Carbon Fibre Exterior Pack. Het MSO Black Pack bestaat uit diverse hoogglans zwarte details. Onder meer de wielen, spiegelkappen, uitlaatmond en raamlijsten zijn met dit pakket in hoogglans zwart uitgevoerd. Kosten: 6.000 euro. Het MSO Bright Pack biedt en kost hetzelfde, alleen past McLaren gepolijst chroom toe in plaats van hoogglans zwart. De duurste MSO-optie is het MSO Carbon Fibre Exterior Pack (17.190 euro). Voor dit geld krijg je een koolstofvezel frontsplitter, koolstofvezel achterbumper en diffuser en hoogglans koolstofvezel zijspiegelkappen. Tot slot staan er nog vijf andere MSO-opties op de prijslijst:
- Defined Paint – 8.140 euro
- Electrochromic Panoramic Roof – 8.650 euro
- Carbon Fibre Extended Sill Finishers – 4.580 euro
- Carbon Fibre interieurcomponenten – 2.950 euro
- In kleur gespoten autosleutel – 510 euro
Lees ook:
Ook interessant
-
Duik in de prijslijst: Mini Aceman een heet gewassen Countryman?
-
Duik in de prijslijst: de Ford Capri – zijn naam waard?
-
Duik in de prijslijst: dit kost de Cupra Tavascan
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe BMW X3
-
Duik in de prijslijst: de nieuwe Audi A4, eh, Audi A5
-
Duik in de prijslijst: de Maserati GranCabrio Folgore
-
Duik in de prijslijst: dit kost de Alfa Romeo Junior in Nederland
-
Duik in de prijslijst: de Lancia Ypsilon is terug!
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe BMW M5
-
Duik in de prijslijst: Alpine A290 – dit kost de elektrische hot hatch
-
Duik in de prijslijst: de vernieuwde Jeep Wrangler
-
Duik in de prijslijst: elektrische G-Klasse kost ton minder dan G 63