Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 28 aug 2024
Leestijd: 1 minuut

Er is ineens een mysterieuze, gloednieuwe Fiat Multipla verkocht

Op de Europese prijslijst van nieuwe auto’s duiken ineens modellen op die al lang uit productie zijn. Zo vond Automotive News Europe een mysterieuze Fiat Multipla die afgelopen maand als nieuwe auto geregistreerd is.

De Multipla is een ware cultheld geworden. Niet zozeer de mooie klassieke 600, maar vooral de doorgaans lelijk gevonden eerste generatie Multipla. Het model van voor de facelift, met de gesplitste koplampen, staat bij velen in het geheugen gegrift.

Een gloednieuwe oude Fiat Multipla

Een nieuwe Fiat Multipla ligt nog niet op de plank en dus zou je verwachten dat er sinds 2010, het laatste productiejaar, geen nieuwe exemplaren meer op kenteken worden gezet.

Toch is er volgens de data van analysebureau Dataforce een nieuwe Fiat Multipla geregistreerd. De Italiaan is overigens niet de enige mysterieuze, nieuwe auto.

Nissan 350Z
Nissan 350Z. (Afbeelding: Nissan)

Op de lijst vinden we ook een Nissan 350Z, Volvo V50, BMW Z3 en een Rolls-Royce Corniche.

Uit productie maar toch op nieuwe verkooplijst

Hoe kan het dat deze nieuwe auto’s nu pas op de verkooplijsten terechtkomen? Die vraag hebben de analisten nog niet met zekerheid kunnen beantwoorden. Wel is er een duidelijk vermoeden hoe bijvoorbeeld de oude nieuwe Fiat Multipla ineens opduikt in de cijfers.

James Bond voor een prikkie: goedkoopste Aston Martin van Nederland

Al deze mysterieuze auto’s zijn nooit eerder geregisterd geweest en kregen afgelopen periode pas een eerste eigenaar. Naar verluidt gaat het om auto’s die nog bij autobedrijven achterin de showroom of kelder stonden, oude bedrijfsvoorraad dus. Als er meer duidelijk wordt over de herkomst van de Fiat Multipla of andere exemplaren, wordt dit artikel geüpdatet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.