Geen kusje meer van de Opel Crossland
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F10%2FOpel_513141.jpg)
Geeft Opel de Crossland X een nieuw snoetje, mag er van de nieuwe eigenaar geen kusje meer vanaf. De autobouwer sluit de naamgeving van de crossover voortaan niet meer af met een ‘X’.
Geef zelf maar het antwoord of de Opel Crossland voortaan een gezicht heeft om te zoenen. Of juist had. Feit is dat de Crossland er anders uitziet dan voorheen. De facelift, die je ditmaal heel letterlijk mag nemen, geeft de crossover een ander voorkomen. Als eerste bestaande model uit het gamma van Opel krijgt de Crossland de zogeheten Opel Vizor. Het is een hippe aanduiding voor een front dat bestaat uit een zwart paneel tussen de lichtunits waarbij het geheel lijkt alsof het uit een deel bestaat. Opel liet het eerder zien op de concept car GT X Experimental en vertaalde dat reeds door naar de nieuwe Mokka.
Achter het front van de Crossland
Bij het nieuwe front blijft het niet, want erachter zijn eveneens wijzigingen doorgevoerd. Aan de achterzijde bijvoorbeeld, daar monteert Opel nu gewijzigde lichtunits. Ze kleuren donker en beschikken over een vleugelontwerp. Desgewenst geeft Opel de achterklep een hoogglans zwarte afwerking. Dan dien je wel een zwart dak te bestellen. De aankleding van het exterieur is afhankelijk van het geopteerde uitrustingsniveau. Kies je voor bijvoorbeeld de Ultimate-versie, dan krijg je zilverkleurige skidplates en verchroomde omlijsting van de LED-mistlampen (ook op Elegance), verchroomde deurlijsten. De wielen kun je krijgen in 16- en 17-inch formaat, die naar wens in zilverkleur, bi-colour hoogglans zwart of geheel hoogglans zwarte kleurstelling zijn uitgevoerd.
Rode omlijsting
Nieuw in het leveringsprogramma is de GS Line. De aanduiding wordt ook voor de Mokka gebruikt. Op de Crossland komt die versie onder andere tot uiting in zwarte 16-inch lichtmetalen wielen, een zwart dak en een rode omlijsting tussen het dak en de portieren. Het laatstgenoemde item is ook op de technisch identieke Mokka GS Line aanwezig.
IntelliGrip
Op technisch vlak krijgt de Crossland aangepaste rij-eigenschappen door de montage van nieuwe veren en dempers. Tegelijkertijd verandert Opel de besturing door het aanbrengen van een tussenas in de stuurkolom, die volgens het merk de stuurprecisie en het stuurgevoel in de middenstand optimaliseert. Nieuw is de introductie van IntelliGrip, een aangepaste tractiecontrole van PSA die voor verbeterde tractie en stabiliteit moet zorgen.
Hogere positionering
Op het gebied van infotainment, connectiviteit en veiligheidssystemen krijgt de Crossland koplampen met bochtverlichting, een grootlichtassistent en automatische niveauregeling, een head-up display, Forward Collision Alert met automatische noodstop en voetgangersdetectie, het vermoeidheidwaarschuwingssysteem Driver Drowsiness Alert, het dodehoekwaarschuwingssysteem Side Blind Spot Alert, Panorama Rear View Camera (180 graden aan de achterzijde) en parkeerhulp in de vorm van een zelf-inparkeersysteem. Een hele mond vol vernieuwingen, dus.
De start van de levering duurt nog even. Opel opent binnenkort weliswaar de orderboeken, de eerste exemplaren komen begin 2021 deze kant op. De facelift gaat gepaard met een herpositionering van de crossover en een hogere prijsstelling.
Lees ook:
Ook interessant
-
Dikke Volvo XC60-occasion is 80 procent minder duur dan nieuw
-
Lezerspost: ‘ik lees vanwege autoliefde, niet voor politieke mening’
-
Let op! Kans dat jij nu een aanrijding krijgt, is om deze reden groter
-
Deze kleine Duitse occasion is goedkoop om dagelijks te rijden
-
Volkswagen? Nee, bedankt! Urkers zijn stapelgek op dít automerk
-
Zeekr wordt alweer afgetroefd: Huawei heeft nóg snellere snellader
-
Zeekr lacht om BYD en komt met krankzinnig snelle snellader
-
Onzekerheid hindert particuliere EV-occasionmarkt
-
Allerslechtste racegame ooit komt terug: wordt het een hit?
-
Deze auto’s worden het hardst getroffen door de Trump’s tarieven
-
Stop je playlist! Deze artiest maakt jou een betere bestuurder
-
Wat is een verkeerscamera en moet je ervoor remmen?