Géén PPE-platform voor elektrische Cayman en Boxster
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F10%2FPORSCHE_E-Cayman.jpg)
Er is een reden om nog een keer op de Mission R-conceptauto van Porsche terug te komen. Hij heeft een dubbele boodschap, zo ontdekten we, want is een voorbode op de elektrische toekomst van de Cayman en Boxster.
Het studiemodel, zoals getoond op de IAA Mobility in München begin vorige maand, is meer dan een blik op de circuitracer van de toekomst. Wie goed kijkt, ziet veel hints die wijzen in de richting die Porsche bewandelt naar hun eerste elektrische sportauto voor de straat. “Onze conceptmodellen zijn altijd nauw verbonden met onze productie-auto’s. Je zult designelementen van de Mission R in de toekomst terugzien”, gaf Porsche–designbaas Michael Mauer aan op de IAA.
Straatauto’s van de toekomst
Kort na het mobiliteitsevenement spreken we de man die het idee van de Mission R heeft bedacht, Dr. Frank-Steffen Walliser. Als Vice President van de productlijnen 911 en 718 was Walliser niet direct betrokken bij de ontwikkeling van het conceptmodel, maar met de elektrische Cayman en Boxster in de pijplijn weet hij als geen ander welke technieken en filosofieën achter de Mission R relevant zullen zijn voor de Porsche-straatauto’s van de toekomst.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F10%2FPORSCHE_E-Boxster.jpg)
Het is nog te vroeg om concrete details uit de doeken te doen. Wel kon Walliser bevestigen dat de nieuwe Cayman straks niet op het in ontwikkeling zijnde PPE-platform gebouwd gaat worden. “Het PPE-platform maakt gebruik van een accupakket in de bodem, en dat is niet iets wat je in een sportauto wilt. We zijn erg blij met de uiteindelijke zitpositie in de Taycan, maar voor een echte sportauto moet het nog lager.”
Lotus Evija
Het ligt dus voor de hand dat Porsche eenzelfde weg zal bewandelen als Lotus doet met de Evija, waarin het accupakket als een centraal blok achter de bestuurder ligt. “Op papier is het zwaartepunt dan weliswaar hoger, maar het zwaartepunt gaat behoorlijk omhoog zodra je de inzittenden positioneert bovenop een in de bodem geplaatste accu”, aldus Walliser.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F05%2Flotus_evija_vleugels.jpeg)
Lees ook:
Ook interessant
-
Lezerspost: ‘ik lees vanwege autoliefde, niet voor politieke mening’
-
Let op! Kans dat jij nu een aanrijding krijgt, is om deze reden groter
-
Deze kleine Duitse occasion is goedkoop om dagelijks te rijden
-
Volkswagen? Nee, bedankt! Urkers zijn stapelgek op dít automerk
-
Zeekr wordt alweer afgetroefd: Huawei heeft nóg snellere snellader
-
Zeekr lacht om BYD en komt met krankzinnig snelle snellader
-
Onzekerheid hindert particuliere EV-occasionmarkt
-
Allerslechtste racegame ooit komt terug: wordt het een hit?
-
Deze auto’s worden het hardst getroffen door de Trump’s tarieven
-
Stop je playlist! Deze artiest maakt jou een betere bestuurder
-
Wat is een verkeerscamera en moet je ervoor remmen?
-
Peter kocht de Citroën 2CV die hij vroeger als Dinky Toy had