Autovisie
Autovisie Nieuws 29 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Jaguar F-Type Chequered Flag heeft een primeur

In 1948 onthulde Jaguar de XK 120, feitelijk de eerste sportauto van Jaguar. Omdat dit 70 jaar geleden is, komt Jaguar met een speciale F-Type Chequered Flag Limited Edition als eerbetoon aan die fraaie XK 120.

Rode remklauwen

Jaguar baseert de Chequered Flag Limited Edition op de F-Type R-Dynamic. Je kan hem krijgen als Coupé en Convertible. De uitvoering herkennen kan aan het Exterior Black Design Pack, met dorpels van SVO, maar ook 20-inch ‘Gloss Black’ wielen en rode remklauwen. Kies je de Coupé, dan krijg je ook een zwart dak.

Chequered Flag

Het interieur van de F-Type Chequered Flag Limited Edition werkt Jaguar af met Windsor-lederen bekleding in ‘Ebony’ en contrasterend stikwerk in ‘Red’ of ‘Cirrus’. Optioneel zijn de performancestoelen leverbaar met verwarming én koeling en voorzien van het Chequered Flag-logo in de hoofdsteunen. De middenconsole is afgewerkt met Dark Brushed Aluminium.

Primeur

Daarnaast heeft deze F-Type een primeur in handen, want het Touch Pro infotainmentsysteem is voor het eerst in de F-Type voorzien van Apple CarPlay en Android Auto.

De motor

Jaguar levert de F-Type Chequered Flag Limited Edition als P300 met 300 pk sterke 2,0-liter Ingenium benzinemotor. De Limited Edition is ook leverbaar als P340 en P380 met de supercharged 3.0 V6-motor. Een 8-traps Quickshift transmissie en achterwielaandrijving is in alle gevallen standaard. Optioneel is de P380 met AWD verkrijgbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.