Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Jaguar wil volledig elektrisch merk worden’

Jaguar zou in de toekomst alleen nog maar volledig elektrische modellen willen verkopen. Er zijn plannen om alle ‘Jags’ met een verbrandingsmotor in de komende vijf tot zeven jaar uit te faseren.

Jaguar I-Pace

Volgens het Britse Autocar wordt de Jaguar XJ binnen twee jaar vervangen door een volledig elektrische luxesedan, die een directe concurrent wordt van de aankomende Porsche Taycan. De XE en XF zouden in 2023 vervangen kunnen worden door een elektrische crossover, waarna de productie van de E-Pace en F-Pace gestopt gaat worden ten faveure van de volgende generatie I-Pace. Er staat geen vervanger voor de F-Type gepland.

Sedans verkopen slecht

De elektrische plannen van Jaguar zijn al ver uitgewerkt, maar er is nog geen groen licht gegeven door het management. De reden voor de voorgestelde ommezwaai is het feit dat de XE, XF en XJ relatief slecht verkopen. Bovendien is Jaguar aangenaam verrast door de enorme vraag naar de elektrische I-Pace.

Afnemende vraag naar diesels

Net als concerngenoot Land Rover heeft Jaguar te lijden onder de afnemende vraag naar diesels en de onzekerheid over Brexit. Daarbij kiezen steeds meer consumenten voor SUV’s en crossovers. De best verkopende Jaguars van het moment zijn dan ook de F-Pace en E-Pace. Die laatste doet het alleen wel slechter dan zijn oudere broertje van Land Rover, de Range Rover Evoque.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.