Remco Slump
Remco Slump Nieuws 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Je raadt nooit wat iemand voor dit kenteken heeft betaald

Wat er mis is met deze wereld? Het feit dat iemand 15 miljoen dollar (!) aan één kentekenplaat kan uitgeven. Gelukkig gaat het geld naar een goed doel…

In Nederland bestaan gepersonaliseerde kentekens niet, in bijvoorbeeld België en het Verenigd Koninkrijk wel. Kentekens mogen daar ook worden doorverkocht en daar zijn soms flinke sommen geld mee gemoeid.

Recordprijs voor een kenteken

In de Verenigde Arabische Emiraten is deze week een record gezet. Dat voor het duurste kenteken aller tijden. De plaat, waarop simpelweg ‘P 7’ staat, werd op een veiling afgehamerd op 55 miljoen dirham, omgerekend zo’n 15 miljoen dollar.

Dit zijn de 5 duurste auto’s op Nederlands kenteken

De koper wilde anoniem blijven. Al zal het ongetwijfeld niet lang duren voordat het kenteken op een auto verschijnt en dan is het relatief eenvoudig om uit te vinden wie het is.

Enkele cijfers zijn statussymbool

Eenvoudige kentekenplaten, met alleen een letter en een cijfer erop, worden in bepaalde kringen gezien als statussymbool. In 2016 werd de registratie ‘D 5’ voor een bedrag van bijna 9 miljoen dollar verkocht, ook in de Verenigde Arabische Emiraten.

Overigens is dat niet de vorige recordhouder. Dat is het kenteken ‘1’, dat in 2008 ruim 14 miljoen dollar opbracht. Net als ‘P 7’ werd het geveild door de Emirates Auction Company.

‘Marjan’ op een Rolls-Royce

Er gaan weleens stemmen op om in Nederland ook gepersonaliseerde kentekens te introduceren, maar dat gaat niet gebeuren. Een registratie is hier gekoppeld aan de auto, niet aan de eigenaar (of plaathouder), zoals bijvoorbeeld in België.

Vraag naar gepersonaliseerde kentekens in België explodeert

In Nederland komen we regelmatig Belgen met een gepersonaliseerde plaat tegen. Een Rolls-Royce Ghost met de registratie ‘Marjan’, een Range Rover met ‘Dushi’ en een BMW i8 met ‘Nr Plaat’.

Grappig, maar ook wat ordinair

Wat vinden jullie van dat soort kentekens? Zouden jullie er een willen hebben? Wij vinden ze vaak wat smaakloos en ordinair. Al zijn sommige voorbeelden – dat moeten we toegegeven – erg grappig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.