Levertijd Ferrari 488 is fors, maar het kan nóg erger!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F10%2Fferrari_488_spider_10-e1444659287992.jpeg)
De wachttijd voor een 488 GTB en 488 Spider is hoe lang? Yep, de orders voor Ferrari’s nieuwste stromen dusdanig hard binnen dat kopers achttien (!) maanden moeten wachten op hun steigerende paard. Maar er zijn meer fabrikanten (geweest) die het geduld van hun klanten danig op de proef stelden.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F10%2FPagani-Huayra.jpg)
Pagani Huayra – drie/vier jaar
Alle honderd exemplaren van de Huayra zijn vergeven. Pagani bouwde ze in ongeveer vijf jaar, waardoor kopers van de ruim één miljoen kostende supersportwagen zo’n drie á vier jaar op hun nagels hebben moeten bijten. Wie helemaal geen Huayra heeft weten te bemachtigen, heeft geluk. Na honderd dichte exemplaren volgen vanaf 2016 ook nog honderd stuks van de open Huayra Roadster.
Ferrari 488 GTB – vier jaar
Huh? De Ferrari 488 nog een keer? De wachtlijst daarvoor was toch achttien maanden? Klopt, maar daarop vormt Australië een extreme uitzondering. Down under moet je vier jaar lang gefrustreerd op je knokkels bijten voordat je de sleutels van je 488 GTB in ontvangst mag nemen. Waarom? Omdat de Australische importeur binnen no time honderden orders noteerde en Ferrari in totaal ‘slechts’ zevenduizend auto’s per jaar bouwt en ook nog een verdeelsleutel per land hanteert.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F10%2FMorgan-Plus-8.jpg)
Morgan Plus 8 – zeven/acht jaar
Goed, Morgan heeft inmiddels zijn leven gebeterd (kopers zouden hun Morgan nu na een jaar moeten krijgen), maar in het verleden kon je een kind zien opgroeien in de tijd dat het kostte om een Plus 8 te maken. En vooruit, Morgans werden (en worden) met de hand gebouwd, maar dat kan toch geen excuus zijn voor zo’n grote productieachterstand? Wat deden die vaklui in het Britse Malvern eigenlijk de hele dag?
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F10%2FTrabant-610.jpg)
Trabant 601 – twaalf jaar
Het verhaal wil dat Oost-Duitsers soms twaalf jaar op hun Trabi moesten wachten en dat klopt. Productie voor de eigen markt had geen prioriteit. Het gros van de auto’s ging naar het buitenland, soms in ruil voor goederen die de Duitse Democratische Republiek (DDR) nodig had. Met vooral Hongarije werd geruild, weet een voormalig Trabant-medewerker. Dan kreeg de DDR bijvoorbeeld één autobus voor twintig Trabantjes.
Lees ook:
Ook interessant
-
Lezerspost: ‘ik lees vanwege autoliefde, niet voor politieke mening’
-
Let op! Kans dat jij nu een aanrijding krijgt, is om deze reden groter
-
Deze kleine Duitse occasion is goedkoop om dagelijks te rijden
-
Volkswagen? Nee, bedankt! Urkers zijn stapelgek op dít automerk
-
Zeekr wordt alweer afgetroefd: Huawei heeft nóg snellere snellader
-
Zeekr lacht om BYD en komt met krankzinnig snelle snellader
-
Onzekerheid hindert particuliere EV-occasionmarkt
-
Allerslechtste racegame ooit komt terug: wordt het een hit?
-
Deze auto’s worden het hardst getroffen door de Trump’s tarieven
-
Stop je playlist! Deze artiest maakt jou een betere bestuurder
-
Wat is een verkeerscamera en moet je ervoor remmen?
-
Peter kocht de Citroën 2CV die hij vroeger als Dinky Toy had