McLaren 720S Spider: Sensationele haardroger met twee turbo’s
Het tweede familielid van de 720S-reeks is gepresenteerd: de McLaren 720S Spider. Nummer drie van de familie staat al op de planning: de sportieve LT-uitmonstering van de McLaren 720S Coupé.
Spulletjes van de 720S Coupé
Verrassend is de 720S Spider natuurlijk niet. Nu klinkt dat wat negatief, maar zie het juist als iets positiefs. De 720S Spider neemt namelijk heel wat spulletjes over van de 720S Coupé, waaronder de aandrijflijn. Achter de twee kuipstoelen lepelt McLaren bijvoorbeeld de bijzonder fijne 4,0-liter biturbo V8-motor met een vermogen van 720 pk en 770 Nm koppel.
Prestaties
Qua prestaties doet de Spiderversie nauwelijks onder voor de dichte variant. Sterker nog: de acceleratietijd van 0-100 km/h is met 2,9 seconden identiek aan de sprinttijd van de dichte 720S. In de 0-200-sprint zit wel een (klein) verschil: 7,9 seconden voor de McLaren 720S Spider versus 7,8 seconden voor de 720S Coupé. De topsnelheid komt uit op 341 km/u (gesloten dak) en 325 km/h met geopend dak.
Koolstofvezel daksysteem
Over dat dak gesproken: McLaren heeft gekozen voor een elektrisch bediend en koolstofvezel daksysteem dat in 11 seconden kan openen bij een snelheid van 50 km/h. Ook het sluiten van het dak kost 11 seconden. Optioneel levert McLaren de inklapbare hardtop met elektrochroom glas dat met een druk op de knop kan wisselen tussen getint en transparant. De werking van de actieve achterspoiler is aangepast aan de nieuwe dakconstructie.
Gewicht
Zwaar is de 720S Spider niet. Dankzij de koolstofvezel carrosseriestructuur (Monocage II-S) komt het gewicht van de open supercar uit op 1.332 kilogram: 49 kilogram meer dan de 720S Coupé. De Monocage II-S koolstofvezel kern met geïntegreerde rollover-beschermingsstructuur (ROPS) had ten opzichte van de Coupé volgens McLaren geen extra versterking nodig. Is er ook nog wat bagageruimte? Jazeker: 58 liter onder de tonneaucover als het dak dicht is. Niet veel, maar toch.
Tweede kwartaal van 2019
De McLaren 720S Spider is per direct te bestellen voor 337.000 euro, maar de daadwerkelijke levering start pas in het tweede kwartaal van 2019. Er is keuze uit drie versies: de standaardversie, de Performance en de Luxury. Natuurlijk kun je aankloppen bij McLaren Special Operation (MSO) voor verdere personalisatie. In totaal is de Spider in 23 verschillende kleuren leverbaar, onder meer in de nieuwe tinten Belize Blue, Aztec Gold en Supernova Silver (bekend van de McLaren 12C).
Een goede band
McLaren heeft nieuwe tienspaaks wielen ontwikkeld voor de 720S Spider. Er is keuze uit diverse banden: Pirelli P Zero’s zijn standaard en zonder meerprijs levert McLaren Pirelli P Zero Corsa-banden die meer op circuitgebruik zijn gericht. Ook mogelijk zijn Pirelli Sottozero-winterbanden en Pirelli Trofeo R ultra-high performance banden.
Lees ook:
Ook interessant
-
Nieuwe Hyundai Ioniq 9 is 7-zits vlaggenschip met flinke range
-
Zelfs Lotus schrapt nu zijn ambitieuze EV-plannen
-
Tegenvallende automarkt dwingt Ford Europe tot massaontslagen
-
Moet je een rijstrook opschuiven voor iemand die wil invoegen?
-
Duik in de prijslijst: Mini Aceman een heet gewassen Countryman?
-
Zeg ‘t maar: hoort dit logo op een handtasje of op een auto?
-
Door de SM Tribute moeten wij nu onze schoenen opeten
-
De auto op deze foto werd een financiële strop voor Jaguar
-
De nieuwe Mercedes CLA wordt een soort mini-Porsche Taycan
-
Deze Hyundai heeft iets te veel energiedrank gedronken
-
Is deze getunede Nissan GT-R de sterkste occasion van ons land?
-
Porsche 911 GT3 verandert in Ford Mustang tijdens dragrace