Remco Slump
Remco Slump Nieuws Vandaag
Leestijd: 1 minuut

Mini John Cooper Works Electric en Aceman is sneller dan een Ferrari

Nou ja, sneller dan een oude Ferrari: een Mondial. Want de Mini John Cooper Works Electric en Aceman gaan in respectievelijk 5,9 en 6,4 seconden naar 100 km/h.

De Mini John Cooper Works Electric en Aceman hebben een 258 pk en 350 Nm leverende elektromotor op de vooras. Daarmee zijn ze 40 pk sterker dan de Cooper SE-modellen.

Mini John Cooper Works met sportonderstel

Uit ervaring weten we dat de Cooper E en SE uitstekend rijden, dus de JCW-uitvoeringen moeten helemaal lichtvoetig zijn met hun aangepaste onderstel (en krachtigere remmen).

Hun 54,2 kWh-batterij nemen de performancemodellen over van de Cooper SE, wat in de driedeurs een bereik van 371 kilometer oplevert. De Aceman komt 16 kilometer minder ver.

JCW-pakket al een tijd leverbaar

Er is trouwens een onderscheid tussen de Mini John Cooper Works en de Mini Cooper E/SE John Cooper Works. De eerste is een echte hot hatch. De tweede is alleen aangekleed als hot hatch.

In de configurator op de Mini-site zijn de Cooper en de Aceman al enige tijd te bestellen met een JCW-pakket, dat alleen visuele aanpassingen en een sportiever ogend interieur bevat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.