Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Kersverse en 1111 pk sterke Taycan-killer mag nu al terug naar de garage

Bij de fonkelnieuwe Lucid Air die sinds oktober van vorig jaar wordt uitgeleverd, is nu al een probleem geconstateerd. Een complicatie met de veerpoten zorgt ervoor dat de fabrikant 203 auto’s terug naar diens faciliteiten haalt.

Veerpoot

Volgens persbureau Reuters bestaat er namelijk en kans dat de veerpoten incorrect in elkaar zijn gezet door de leverancier. Da’s niet bepaald bevorderlijk als je 1111 pk onder je rechtervoet in een enorme elektrosedan hebt. Uit voorzorg besluit Lucid daarom alle 203 voertuigen te controleren, terwijl het bedrijf volgens Reuters verwacht dat het om 1 procent van de auto’s gaat. In dat geval zouden slechts 2 auto’s dus een mogelijk defecte wielophanging hebben. Klinkt een beetje als een storm in een glas water.

Uitgerekend Teslarati, het medium dat schrijft over alles dat concurrent Tesla aangaat, schrijft dat Lucid inmiddels een e-mail verstuurd heeft naar de klanten. Hierin staat dat het defect kan zorgen voor trillingen in het voertuig en schade aan de remleiding waardoor het risico op een crash dus ook groter is.

Lucid Air

Lucid Air

De Lucid Air genereerde de afgelopen tijd faam, mede dankzij diens bizarre vermogen en indrukwekkende elektroprestaties. Eerder dit jaar maakte de Lucid Air tijdens een dragrace nog gehakt van een Porsche Taycan Turbo S, een andere bloedsnelle EV. De Lucid kwam in een andere race tegen een Model S Plaid een aantal keer aardig in de buurt, maar moest tegen de Tesla uiteindelijk toch het onderspit delven.

https://www.autovisie.nl/nieuws/1111-pk-sterke-lucid-air-maakt-gehakt-van-porsche-taycan-turbo-s/

Lucid Air Dream Edition
(Afbeelding: Wheelsage)

Defecte EV’s

Lucid is niet de enige EV fabrikant waarbij het de laatste tijd niet vlekkeloos verloopt. Ook Tesla loopt de laatste tijd tegen bepaalde problemen aan. Eind januari moesten er ruim 50.000 auto’s van een update worden voorzien vanwege een fout in de software van de autopilot. Ze reden namelijk door bij stopborden in plaats van volledig tot stilstand te komen.

Een aantal dagen later ging het om maar liefst 817.000 voertuigen, waarbij het deuntje dat afspeelt als je je gordel niet om hebt, het niet deed. In diezelfde week ging het om 27.000 andere auto’s, omdat de ontdooi-functie van de voorruit mogelijk niet goed functioneerde. Daarnaast is ook de boombox-functie, waarbij je geluiden kunt afspelen die de buitenwereld kan horen, verwijderd. Dit zou afleiden van de verkeersveiligheid. In alle gevallen ging het overigens om auto’s en situaties in de Verenigde Staten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.