Onderzoek: 5 grootste ergernissen onder autorijdend Nederland
Autorijden is leuk, stellen wij geheel subjectief als automedium. Echter, er zijn ook momenten die een bron van irritatie vormen tijdens het rijden in je bolide. Dit zijn de vijf grootste ergernissen van Nederland.
Techbedrijf in parkeeroplossingen EasyPark liet door Norstat onderzoek doen naar de grootste ergernissen. In totaal werden 1.083 werkende Nederlanders in bezit van een rijbewijs ondervraagd.
Vijf grootste ergernissen onder autorijdend Nederland
De ergernissen van autorijdend Nederland zorgen niet alleen voor een minder plezierige reis en aankomst. De irritaties zijn zelf een reden om de auto te laten staan.
1. File
De auto laten staan is dan wel direct een goede oplossing voor de grootste ergernis onder Nederlandse autobestuurders. 32 procent van de ondervraagden gaf aan zich te ergeren aan stapvoets rijden of stilstaan in de file. Om deze reden laat 23 procent de auto vaker staan.
2. Moeten betalen voor parkeren
Een tweede grote irritatie onder autorijdend Nederland is het moeten betalen voor parkeren. 21 procent van de mensen ergert zich hieraan. 36 procent van de mensen checkt de parkeertarieven voordat ze naar een stad gaan.
3. Te veel moeten betalen voor parkeren
19 procent van de ondervraagde Nederlanders vindt dat ze te veel betalen voor het parkeren. Het onderzoek stelt dat het totale gebied van Nederland waar je betaald moet parkeren net zo groot is als Ameland.
4. Geen parkeerplek kunnen vinden
Al ben je in sommige gevallen blij dat je kan betalen, het betekent immers dat je een parkeerplek hebt gevonden. 36 procent van de ondervraagden geeft aan door slechte bereikbaarheid van binnensteden vaker online te shoppen.
5. Ver weg moeten parkeren
Ook een parkeerplek vinden te ver van je eindbestemming af, wordt als een grote ergernis ervaren. 16 procent van de ondervraagden geeft aan dat dit een reden is om de auto te laten staan en voor ander vervoer te kiezen.
Daarbij geeft 28 procent aan inparkeren te moeilijk te vinden om in te parkeren. Ook zij kiezen in Nederland dan liever voor de fiets of het OV.