Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 5 aug 2024
Leestijd: 1 minuut

Politiekorps uit de VS vervangt complete vloot voor Tesla-modellen

Het South Pasadena Police Department gaat voortaan stilletjes op boevenjacht. Het Amerikaanse politiekorps heeft zijn complete vloot ingewisseld voor Tesla Model 3 en Model Y’s. De Tesla’s blijven overigens niet standaard, maar worden onder handen genomen door EV-tuner Unplugged Performance.

“Tesla’s betrouwbaarheid, lage onderhoudskosten, indrukwekkende prestaties en goede rijdynamiek op de weg maken de EV een veilige keuze voor veel politiedepartementen. Een extra voordeel zijn alle veiligheidssystemen aan boord”, zo stelt Tony Abdalla, agent bij het South Pasadena Police Department en klaarblijkelijk fan van de EV.

Gepimpte Tesla Model 3 en Model Y als politieauto’s

Unplugged Performance focust zich specifiek op het upgraden van Tesla Model 3 en Model Y-modellen. Het is niet duidelijk welke uitvoeringen de Amerikaanse politie exact heeft gekocht, maar het zijn in ieder geval niet de Performance-versies, zo vertelt de tuner aan MotorTrend. Het zou gaan om tien Tesla Model 3-modellen en tien Model Y’s.

Unplugged Performance stelt daarbij dat de Tesla’s worden omgebouwd tot verschillende soorten politieauto’s. Zo krijgen sommige exemplaren extra bepantsering, terwijl andere zullen worden ingezet voor het transporteren van arrestanten. Ook zullen enkele EV’s worden ingezet als K9-unit, dus met een speciale plek voor Snuf.

Zwaailichten en een bullbar voor de politie-EV

Op de afbeeldingen zien we verder het gebruikelijke bij Amerikaanse politieauto’s: een zwart-witte livery, tal van zwaailichten, een laptop en een flinke bullbar. We zijn benieuwd hoe dit de actieradius beïnvloedt en hoe het de EV’s afgaat tijdens een achtervolging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.