Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Premium prijskaart voor Audi Q2

Met de Audi Q2 speelt het merk uit Ingolstadt in op de enorme vraag naar compacte crossovers. Een iets hogere zit, een iets stoerder uiterlijk, maar ook weer geen heel extreem prijskaartje. Met zijn vanafprijs van 28.990 euro zit hij net onder de magische grens van 30 mille.

Audi Q2

De Audi Q2 is daarmee iets goedkoper dan we hadden verwacht. Zijn grotere broer, de Audi Q3, is er namelijk vanaf net geen 37.000 euro, dus er is een gat van zo’n 8.000 euro tussen de twee. Toch zul je als je de Q2 bij zijn marktintroductie in november wilt rijden meer uit moeten geven. De vanafprijs van 28.990 euro geldt namelijk voor de Q2 met de 1,0 liter driecilinder met 115 pk. Dat model is er niet meteen bij de introductie, maar volgt wat later. Bij de verkoopstart kun je kiezen uit de 1,4 liter viercilinder benzinemotor met 150 pk en de 1,6 liter dieselmotor met 116 pk. De eerste is er vanaf 30.990 euro en de tweede vanaf 33.190 euro. Daar gaat het enorme prijsverschil…

Opties

Toch blijft het in praktisch alle gevallen niet bij die 30.990 euro, want dan komen er nog zaken als metalliclak, grotere wielen, navigatie en geregelde airconditioning bij. Audi bundelt zaken als cruise control, MMI navigatie, parkeersensoren achter en een middenarmsteun in het 2.000 euro kostende Pro Line pakket. Daarnaast kunnen klanten kiezen uit de  sport- of design-uitvoering. De Sport biedt 17 inch lichtmetalen wielen, sportstoelen en een zilveren c-stijl. Ook zijn de spatbordranden en bumpers in carrosseriekleur gespoten. De Q2 Design zijn de bumpers, spatbordranden en de c-stijl in het donkergrijs gespoten en staat hij ook op 17 inch lichtmetalen wielen.

Natuurlijk kan het nog prijziger, met het Pro Line Plus-pakket. Een groter navigatiesysteem, geregelde airconditioning, Audi’s digitale instrumentarium Virtual Cockpit, LED-koplampen, een beter audiosysteem en een licht- en regensensor maken onderdeel uit van dit pakket dat voor een meerprijs van 5.300 euro op de Q2 Design of Q2 Sport (daar Pro Line S-pakket) wordt toegepast.

LEES OOK: SNELLE AUDI SQ2 OP KOMST

MQB

De Audi Q2 maakt gebruik van het MQB-platform van de Volkswagen Group. Op dat platform zijn ook de Volkswagen Tiguan en Seat Ateca gebaseerd. Die auto’s zijn alleen beduidend groter dan de Q2. Zo meet de Seat Ateca 4,34 meter in lengte en de Volkswagen Tiguan zelfs 4,49 meter. De Q2 moet het stellen met 4,19 meter. Bekijk je de Q2 op die manier, is zijn prijs behoorlijk ‘premium’, want de Ateca is er vanaf 25.900 euro en de Tiguan vanaf 28.790 euro, terwijl die twee een rijkere standaarduitrusting hebben. Kortom: je betaalt voor de naam en zijn looks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.