Autovisie
Autovisie Nieuws 17 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

De Shooting Brake van Kia: dit kost ie

Kia maakt de prijzen bekend van de nieuwe ProCeed, die nu door het leven gaat als Shooting Brake. De sportief getinte stationwagen met een sterk aflopende daklijn staat vanaf maart 2019 in de showroom voor prijzen vanaf 30.995 euro.

Vier motoren

Voor de ProCeed zijn vier motoren beschikbaar, waaronder een driecilinder en twee viercilinder benzinemotoren met vermogens van 120, 140 en 204 pk. Op de prijslijst staat ook de 1.6 CRDi Smartstream-dieselmotor met 136 pk. Behalve de 1.0 T-GDi zijn alle motoren optioneel leverbaar met een DCT7-automaat.

Kia ProCeed

GT-Line

De Kia ProCeed is uitsluitend leverbaar in de duurste uitvoeringen GT-Line, GT-PlusLine en GT. In alle gevallen kun je rekenen op een bomvolle uitrusting. Zo is de GT-Line standaard voorzien van onder andere led-koplampen en led-achterlichten, 17-inch lichtmetalen wielen en een uitgebreide reeks rijhulpsystemen.

Ook standaard is een infotainmentsysteem met 8-inch touchschreen, geïntegreerde navigatie, TomTom Live Services en smartphoneconnectie via Apple CarPlay en Android Auto. Verder is de Kia ProCeed GT-Line voorzien van met suède beklede sportstoelen, GT-Line bumpers met geïntegreerde uitlaatsierstukken en GT-Line side skirts.

Kies je voor de GT-PlusLine, dan krijg je ook dodehoekdetectie (BSD), kruisend-verkeersdetectie achter (RCTA), een draadloze telefoonlader, JBL audiosysteem, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en verwarmbare achterbank.

De GT-Line en GT-PlusLine zijn leverbaar met alle motoren, behalve de 204 pk sterke 1.6 T-GDi benzinemotor. Die wordt enkel en alleen geleverd in de Kia ProCeed GT die zich verder onderscheidt met een sportievere uitstraling, slimme parkeerhulp (SPAS), parkeersensoren vóór en 18-inch lichtmetalen GT-wielen.

Prijzen

De prijzen beginnen bij 30.995 euro voor de ProCeed 1.0 T-GDi GT-Line. De 204 pk sterke ProCeed GT 1.6 T-GDi DCT7 is de duurste uitvoering op de prijslijst en kost minimaal 45.295 euro. De prijzen van de diesels variëren van 35.495 tot 39.995 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.