Remco Slump
Remco Slump Nieuws Vandaag
Leestijd: 1 minuut

Rijd je in één van deze vijf auto’s, dan ben je vast een 65-plusser

Stop even met lezen en bedenk voor jezelf het antwoord op de vraag: welke auto wordt vooral gereden door oudere mensen? Er is een grote kans dat je meteen de juiste te pakken hebt. Hier zie je vaak een 65-plusser in rijden.

Wij zouden zeggen: Mercedes-Benz B-Klasse. En inderdaad, zo blijkt uit een Duits onderzoek, dat is de auto met de oudste bestuurders. Bijna de helft van de B-Klasse-rijders (gemiddelde leeftijd: 61,5 jaar) is ouder dan 65 jaar.

65-plusser-top vijf

Het verschil met de nummer twee in de seniorentop vijf is behoorlijk, want bij de Skoda Yeti is ‘slechts’ 38,8 procent van de bezitters 65-plusser. Op plek drie, vier en vijf staan de BMW X1 (34,5 procent), Audi Q3 (34,3 procent) en Mercedes-Benz GLC (34,1 procent).

Grootste autobezitters

In Nederland is het lijstje ongetwijfeld anders, maar we zouden zeker niet verrast zijn als we de B-Klasse en Yeti er ook in terug zouden vinden. Naar wij weten is er bij ons echter geen recent, vergelijkbaar onderzoek geweest, dus het blijft gissen.

Mercedes B-Klasse 65-plusser
(Afbeelding: Mercedes)

We weten wel dat 65-plussers in Nederland veruit de grootste autobezitters zijn. Ze maken ongeveer 20 procent van de bevolking uit en hebben ook 20 procent van het aantal auto’s, zo blijkt uit cijfers van de Rai Vereniging.

Beste auto voor 65-plusser

Occasionsite Autoscout24 kwam vorige maand met een lijstje van de beste auto’s voor senioren. Daarin staan de Ford Focus, Honda Jazz, Hyundai Kona Electric, Peugeot 2008, Toyota Yaris Cross en Volkswagen Golf.

Ouderen zouden bij de aanschaf van een auto vooral letten op een hoge zitpositie (voor het overzicht en de gemakkelijke in- en uitstap), comfortabele stoelen, een goed overzicht rondom en een intuïtieve bediening.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.