Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws Vandaag
Leestijd: 1 minuut

Televisie- en magnetronfabrikant bouwt opvallende MPV

Met de komst van elektrische auto’s zien techgiganten ineens de mogelijkheid om een voertuig te ontwikkelen. Zo ook Sharp, bekend van televisies, magnetrons en kopieerapparaten.

Het merk laat een conceptmodel zien genaamd de LDK+. Ludiek genoeg lijkt het plaatwerk wel wat op dat van een magnetron en is in het interieur een 65-inch televisie geplaatst.

Techgiganten achter de conceptcar Sharp LDK+

Toch is de LDK+ meer dan een ludieke actie. Samen met Foxconn, een andere techgigant die je kan kennen van Dell, Sony en Nokia, wil het al in 2030 auto’s gaan verkopen. Software development manager Kazuma Naito geeft echter toe aan Automotive News dat die doelstelling ietwat uit de lucht gegrepen is.

Magnetronfabrikant Sharp is bezig met een eerste elektrische auto
(Afbeelding: Sharp)

De Sharp LDK+ is een MPV die moet dienen als een lounge op wielen. Daarbij kan het voertuig zichzelf bijladen middels zonnepanelen op het dak en vervolgens die elektriciteit terugleveren. Exacte specificaties van de auto zijn nog onbekend.

Andere merken is het al gelukt

Vooralsnog is er weinig concreet omtrent de plannen van Sharp in de auto-industrie. Desondanks kan het project met kapitaalkrachtige bedrijven achter zich wellicht wat worden. Zo hebben we dit eerder bij Xiaomi en Huawei gezien.

Deze goedkope Chinese EV is Europese concurrentie te slim af

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe auto van Sharp? Abonneer je dan op de gratis Autovisie Nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.