Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 24 aug 2024
Leestijd: 1 minuut

Tesla sneller opladen met natte handdoek, doe dat niet!

Wellicht heb je op social media de Tesla-hack al voorbij zien komen. Amerikanen leggen een natte handdoek op de stekker van een Supercharger om zo sneller op te kunnen laden. Tesla laat in een reactie op X weten dat dit geen goed plan is.

De ‘Tesla-hack’ is al een paar jaar oud. Soms krijgt de truc ineens weer veel aandacht nadat er nieuwe video’s op internet geplaatst worden.

Tesla sneller opladen met natte handdoek

De natte handdoek zou de stekker en daarmee de temperatuursensor van de Tesla-oplader koeler houden. Hierdoor denkt het laadpunt dat de kabel minder warm is dan de werkelijkheid en wordt het laadvermogen niet beperkt wegens hogere temperatuur. Dit zou met name bij oudere Superchargers werken.

Echt bewijs dat deze hack werkt, is er niet. Het is immers lastig om te meten. Hoe snel een auto oplaadt heeft met veel factoren te maken. Zo zal het voorverwarmen van je accu en het aantal andere auto’s bij de laadpaal al snel meer invloed hebben. Daarbij werkt de truc helemaal niet bij nieuwere snellaadpalen van Tesla. Hoe het zit met laadpalen van andere merken, bijvoorbeeld de extreem snelle van Lotus, is nog onduidelijk.

@teslaownerssv

Tesla hack you just need to know. Put a towel on the cable and you’ll get a higher charging rate in extreme heat. #tesla #elonmusk #charging #lifehack #tsla

♬ original sound – Tesla Owners Silicon Valley

Daarbij kan het plaatsen van een natte handdoek over de stekker voor problemen zorgen. Tesla laat weten dat de temperatuurmonitoring mogelijk verstoord wordt waardoor oververhitting en schade ontstaat. Opladen in de regen is overigens geen probleem.

Volkswagen Taigo goedkoper: dit kost de crossover in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.