Ultieme jongensdroom: levensgrote Lego Lamborghini Sian
Het is een van de ultieme jongensdromen: je eigen en levensgrote Lego-auto bouwen en hebben. En dan natuurlijk een kopie van een van je automobiele helden. Lego is aan de slag gegaan met dat idee en komt met de levensgrote Lamborghini Sian om van te smullen.
Waar de echte Lamborghini Sian al een zeer indrukwekkende machine is, doet Lego daar nog een schepje bovenop. Het team van de Deense speelgoedmaker gebruikte maar liefst meer dan 400.000 Lego Technic-steentjes voor dit levensgrote model van de Sián. Daarbij werd gebruikgemaakt van meer dan 154 verschillende onderdelen, waarvan er twintig speciaal voor dit model ontworpen zijn.
Jaar aan werkuren
Er werkte in totaal een team van vijftien man aan dit reusachtige project. Ze moesten er wel even wat tijd voor vrijmaken in de agenda: het ontwikkelen en in elkaar zetten van de Lego Lamborghini Sián duurde 8660 uur. Dat komt neer op meer dan een jaar aan werkuurtjes. Ga er maar aan staan.
Lego pakt Lamborghini-stijl
Dit gebeurde allemaal in samenwerking met Automobili Lamborghini, zodat het Lego-model zo accuraat mogelijk nagebouwd kon worden. Hierdoor is de Lego Lamborghini Sian tot in de millimeters gelijk aan het exemplaar uit de ‘echte’ wereld. Het exterieur van dit speelgoedmodel wordt vooral gekenmerkt door zeshoekige Lego Technic-elementen die met elkaar verbonden zijn. Dat Lego voor die vorm is gegaan. heeft een goede reden. Zij vonden dit namelijk hét onderdeel dat de stijl van Lamborghini kenmerkt, zoals de achterlichten en de uitlaatpijpen van de Italiaanse supercarbouwer.
Sian betekent in het dialect van Bologna, de regio waar Lamborghini is gehuisvest, ‘flits’ of ‘bliksem’, dus moesten ze bij Lego ook aan de slag met de verlichting. De technici van Lego hebben ervoor gezorgd dat de koplampen en achterlichten werken, maar deze Sian heeft ook verlichting rondom de luchthappers op de flanken en de side skirts.
Op Lego stampen
Ook binnenin is alles tot op de nop gedetailleerd in elkaar gezet. Het stuur is volledig van Lego-steentjes gemaakt en voorzien van een Lamborghini-embleem en ook in het dashboard zijn de nodige uurtjes gestopt. Of het comfortabel zitten is valt te betwijfelen, aangezien de racekuipen dus ook volledig van Lego zijn. Daar wil je normaliter niet op staan of zitten. Om dan nog niet te praten over het gas- en rempedaal, waarbij je vrijwillig je voeten op Lego-steentjes moet zetten. Dat valt niet aan te raden.
Om ervoor te zorgen dat al die uren niet voor niks zijn geweest, heeft Lego de Lamborghini Sián van een UV-werende laklaag voorzien. Zo kan de levensgrote speelgoedauto ook de toekomst aan. De herkenbare, groene supercar weegt na dit alles 2200 kg. Dat is logischerwijs ruim 500 kilo meer dan de echte Sián.
Virtuele tour in de Lego Lambo
Omdat het niet voor iedereen is weggelegd om dit meesterwerk te bewonderen, heeft Lego voor de thuiszitters wel goed nieuws. Ze hebben de levensgrote Lamborghini namelijk virtueel nagebouwd, zodat je zelf plaats kan nemen achter het stuur. Dat kan via deze link.
Overigens is de timing van dit project opmerkelijk te noemen. Precies een jaar geleden brachten Lego en Lamborghini al een 1:8 model van de Sian uit, toen – en nu – een fraai vaderdagcadeau. Deze kost een stevige 379,99 euro, maar dan heb je ook een waanzinnig bouwproject als je van het Deense speelgoedmerk houdt. Deze levensgrote Sian is natuurlijk niet op de website van Lego te bestellen.
Voor fans van andere auto’s heeft Lego onlangs een nieuwe reeks Speed Champions uitgebracht. Zo maakten ze onder andere de Koenigsegg Jesko en McLaren Elva, maar ook combisets als de Ford GT & Bronco R en de Chevrolet Corvette C8-R & C3. Kijk ook eens naar onderstaande bouwpakketten:
Voor de thuiszittende autoliefhebber: Lego-pakketten voor volwassen
Lees ook:
Ook interessant
-
Waarom de Lamborghini Temerario een plug-in hybride is die je wél wil hebben
-
Rijtest Lamborghini Urus SE: krachtigste en wildste ooit
-
Vergeet de Urus! Deze Lamborghini is de ultieme SUV | Sjoerds Weetjes 414
-
Zien: kleuter rijdt 300+ km/h in peperdure Lamborghini
-
Zo ziet een stationwagon van Lamborghini eruit
-
Deze ‘Lamborghini’ heeft te veel cilinders en is van een sultan geweest
-
Waarom de Lamborghini Gallardo niet altijd uit Italië komt | Sjoerds Weetjes 408
-
Lamborghini Urus S en Range Rover Sport SV vechten om de hoofdrol
-
Zelfs Lotus schrapt nu zijn ambitieuze EV-plannen
-
Tegenvallende automarkt dwingt Ford Europe tot massaontslagen
-
Moet je een rijstrook opschuiven voor iemand die wil invoegen?
-
Duik in de prijslijst: Mini Aceman een heet gewassen Countryman?