Van deze terugroepactie wordt de Audi E-tron rijder blij
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Faudi_e-tron_891.jpg)
En weer is er een terugroepactie voor de Audi E-tron, voor de 55 quattro om wat specifieker te zijn. Na de eerder dit jaar doorgevoerde reeks aanpassingen met gevaarzetting voor onder andere brand, is er nu een minder urgente terugroepactie. De vertegenwoordigers van Audi kunnen ditmaal het genoemde 55 quattro-type voorzien van een software-update. Voor de gebruikers van de elektro-Audi pakt die heel positief uit.
Reductie van elektroverliezen
De terugroepactie is zoals gebruikelijk kosteloos en behelst een opwaardering van de software voor de high-voltage batterij. Door de aanpassing worden de verliezen in de elektromotoren gereduceerd door de voorste elektromotor onder normale rijcondities los te koppelen. Tegelijkertijd optimaliseert Audi door de nieuwe software het koelsysteem. Door de wijzigingen gaat de E-tron efficiënter met zijn energie om en neemt de actieradius toe.
Grotere actieradius
De update van de software komt voor 34.000 exemplaren van de Audi E-tron 55 quattro beschikbaar. Het gaat om auto’s van de modeljaren 2019 en 2020. Anders gezegd, alle exemplaren die tussen september 2018 en eind november 2019 in Brussel zijn gebouwd. Het resultaat van de update is een 20 kilometer grotere actieradius. Maar daar blijft het niet bij. Door de aanpassing kan er nu meer capaciteit van de 95 kWh-batterij worden gebruikt. Nu is er 86 kWh aan capaciteit bruikbaar. De update kan via de officiële Audi-dealer worden geïnstalleerd.
Scheeftrekkende achteras
De E-tron moest al eerder terug naar de Audi-dealer. Zo kwam in 2019 een probleem met de afdichting van de bedrading aan het laadstopcontact van het voertuig aan het licht. Door het euvel kon er water via de oplaadkabel naar het hoog-voltage-accupakket binnendringen met kortsluiting als gevolg. Dit was niet het enige gebrek, maar al het derde. Eerder waren er problemen met de rubbers van de achterste draagarm: die zouden mogelijk door spanning uitscheuren en de bevestigings-bouten konden breken. Het gevaarlijke gevolg zou een scheeftrekkende achteras kunnen zijn.
Daarna was er een probleem met de rembekrachtiger. Door corrosie van een elektronisch onderdeel in de rembekrachtiger zou het euvel ontstaan. Ook het ABS, het ESP en de snelheidsweergave zouden niet optimaal meer functioneren wanneer het probleem zich voordoet. Eerder gaf Audi een probleem met de lasnaad in de rembekrachtiger op, waarvoor de Audi-bezitters ook naar de dealers moesten.
Lees ook:
Ook interessant
-
Lezerspost: ‘ik lees vanwege autoliefde, niet voor politieke mening’
-
Let op! Kans dat jij nu een aanrijding krijgt, is om deze reden groter
-
Deze kleine Duitse occasion is goedkoop om dagelijks te rijden
-
Volkswagen? Nee, bedankt! Urkers zijn stapelgek op dít automerk
-
Zeekr wordt alweer afgetroefd: Huawei heeft nóg snellere snellader
-
Zeekr lacht om BYD en komt met krankzinnig snelle snellader
-
Onzekerheid hindert particuliere EV-occasionmarkt
-
Allerslechtste racegame ooit komt terug: wordt het een hit?
-
Deze auto’s worden het hardst getroffen door de Trump’s tarieven
-
Stop je playlist! Deze artiest maakt jou een betere bestuurder
-
Wat is een verkeerscamera en moet je ervoor remmen?
-
Peter kocht de Citroën 2CV die hij vroeger als Dinky Toy had