Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 15 aug 2024
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen laat ineens PHEV-Caddy zien met grote actieradius

Volkswagen laat een nieuwe variant van de Caddy zien. Het model is er vanaf nu ook als plug-in hybride (PHEV). Deze versie heeft een flinke elektrische actieradius.

De Caddy is net als de Golf en Passat, om maar wat te noemen, een bekende naam binnen het merk. Vooralsnog kiest Volkswagen ervoor om alle ‘oude’ namen deels te elektrificeren en voor de volledig elektrische modellen een nieuwe naam te bedenken. De EV’s hebben allemaal een ‘ID.’-naam. Dat is een verschil met andere merken. Zo draagt de nieuwste elektrische Ford de naam Capri.

Volkswagen Caddy PHEV met goede elektrische range

Vooralsnog lijkt het een goede keuze te zijn om ook in te zetten op hybride-auto’s. Elektrische modellen zijn in populariteit gedaald, terwijl PHEV’s en hybrides juist belangrijk zijn voor de omzet van veel fabrikanten.

Volkswagen laat ineens PHEV Caddy zien met grote actieradius
(Afbeelding: Volkswagen)

Als je een Volkswagen Caddy met stekker bestelt, dan krijg je een 1,5-liter viercilinder benzinemotor die goed is voor 116 pk. Deze is gekoppeld aan een elektromotor die het systeemvermogen tot 150 pk verhoogt. Het maximale koppel bedraagt 350 Nm.

premiumEinde Fiesta? Nee, dit is het plan van Ford

Met dank aan het 19,7 kWh-accupakket is er tot wel 120 kilometer elektrisch te rijden. Opladen kan aan de snellader met maximaal 50 kW. De laadsnelheid en het accupakket zijn identiek aan andere Volkswagen PHEV-modellen.

De Nederlandse prijzen van de Volkswagen Caddy eHybrid, zoals de PHEV officieel heet, zijn nog onbekend. In Duitsland beginnen de prijzen bij 36.985 euro voor de kleine wielbasis. Wil je op de hoogte blijven van de prijzen in ons land? Abonneer je dan op de gratis Autovisie Nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.