Zekere terugkeer voor Volkswagen Beetle
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F03%2FVW_I.D._Beetle.jpg)
Vermeldt het Volkswagengamma binnen afzienbare tijd weer een Beetle? Als het aan baas Herbert Diess ligt wel. Na de ID.Buzz sluit hij een tweede retromodel op basis van de elektro-architectuur niet uit.
Net als die moderne interpretatie van de Bulli alias Sambabus wordt de Kever elektrisch aangedreven. Als basis dient het MEB-platform, dat impliceert dat de halfronde hatchback niet lang op zich laat wachten, aangezien die architectuur in 2025 wordt vervangen. De MEB-bodemplaat heeft achterwielaandrijving, net als de originele Kever.
Herbie says yes
“Als iemand de Kever terugbrengt, zou het een man moeten zijn die Herbie heet!”, grapt Diess, verwijzend naar zijn voornaam én de cultkever Herbie uit de gelijknamige Disneyfilms. Diess geeft aan dat de ID. Buzz het “meest emotionele voertuig in de geschiedenis van VW” is, en gaf daarom die bus prioriteit. Hij vervolgt: “Er zijn veel meer emotionele auto’s mogelijk op ons modulaire MEB-platform.”
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F03%2FVW_I.D._Beetle_4door.jpg)
Retrodesign
Voor de ID.Buzz liet de designafdeling zich inspireren door de zogeheten Bulli, die Volkswagen volgende week dan eindelijk gaat. Het design borduurt voort op het conceptmodel Microbus, dat alweer twee decennia geleden werd voorgesteld. Na een welles-nietes spelletje aangaande productieplannen, kwam dat model er uiteindelijk niet. Totdat Volkswagen besloot het elektroplatform voor de bus te gaan gebruiken. Met de ID.Buzz introduceert Volkswagen een eerste model met retrodesign. Toch is het nog even afwachten of de ID.Beetle volgt. Een andere retroversie is in ieder geval geannuleerd, de ID.Buggy.
ID.Buggy
Met dat model greep Volkswagen terug naar de jaren zeventig waarin dergelijke open modellen razend populair waren. Volkswagen zelf lanceerde er geen, maar kleine fabrikanten gebruiken voor hun creaties de achterwielaangedreven Kever als technische basis. De Duitsers lieten een studiemodel zien. De auto was geheel ontworpen en gebouwd met serieproductie in gedachte. Bovendien voldoet hij nagenoeg aan alle eisen voor een typegoedkeuring. Toch durfde Volkswagen het niet aan om de ID.Buggy uit te brengen. Het merk geeft prioriteit aan volumemodellen. Misschien over twintig jaar…
Lees ook:
Ook interessant
-
Lezerspost: ‘ik lees vanwege autoliefde, niet voor politieke mening’
-
Let op! Kans dat jij nu een aanrijding krijgt, is om deze reden groter
-
Deze kleine Duitse occasion is goedkoop om dagelijks te rijden
-
Volkswagen? Nee, bedankt! Urkers zijn stapelgek op dít automerk
-
Zeekr wordt alweer afgetroefd: Huawei heeft nóg snellere snellader
-
Zeekr lacht om BYD en komt met krankzinnig snelle snellader
-
Onzekerheid hindert particuliere EV-occasionmarkt
-
Allerslechtste racegame ooit komt terug: wordt het een hit?
-
Deze auto’s worden het hardst getroffen door de Trump’s tarieven
-
Stop je playlist! Deze artiest maakt jou een betere bestuurder
-
Wat is een verkeerscamera en moet je ervoor remmen?
-
Peter kocht de Citroën 2CV die hij vroeger als Dinky Toy had