Mercedes-Benz GLC (2019) – Test – Autovisie TV
Het was hoog tijd om de Mercedes-Benz GLC van een update te voorzien, en daarom reed Dries in de buurt van Frankfurt met de nieuwe GLC 300 én die dikke AMG, om te kijken of de GLC weer op koers ligt om onze redactiefavoriet te worden.
Aangezien de Mercedes-Benz GLC alweer sinds 2015 op de markt is, werd het tijd voor een mid-life update. Wat ons betreft is het altijd een van de beste keuzes in zijn segment geweest, maar de tijd heeft natuurlijk niet stilgestaan en de concurrentie ook niet. Daarom heeft Mercedes de GLC overladen met het nieuwste op het gebied van boordelektronica en aandrijftechniek.
Interieur
Meest in het oog springend zijn de ontwikkelingen die in het interieur te zien zijn. Daar is bijvoorbeeld Mercedes’ innovatieve MBUX-infotainmentsysteem met veel rekenkracht te vinden. Ook op het gebied van actieve veiligheid en rijondersteuning kan de GLC voortaan worden voorzien van het nieuwste dat Mercedes-Benz op de plank heeft liggen.
Alle motorvarianten zijn onder de loep genomen en vernieuwd. Er is keus uit diverse benzinemotoren die elk worden gecombineerd met een kleine elektromotor cq. 48 volt dynamo om het verbruik te drukken. De diesels zijn van zichzelf al zeer zuinig. Maar voor wie zulks niet interesseert, is er uiteraard ook een dikke vette AMG met 510 pk V8 biturbo verkrijgbaar. Plug-in hybrides zijn in aantocht.
Meest diverse selectie
De Mercedes-Benz GLC-familie is momenteel de modelserie met de meest diverse selectie aan aandrijflijnen ter wereld. Dit aangezien er met de EQC een volledig elektrische GLC-afgeleide bestaat en de SUV in de vorm van de F-Cell zelfs een waterstofvariant is . Prijzen beginnen nét onder de 60.000 euro voor de instapbenzine met 210 pk. Voor 62.745 euro koopt u de 163 pk sterke basisdiesel. Prijzen kunnen oplopen tot wel 175.869 euro voor de dikste AMG in coupé-vorm.
Lees ook:
Ook interessant
-
Waarom Jos zijn Matra Jet 6 na 44 jaar nog steeds heeft
-
Je raadt nooit welk merk deze Abarth 124 Spider bouwde | Sjoerds Weetjes 426
-
De Aston Martin Vantage is nu volwassen, maar niet minder speels
-
Nieuw Frans merk toont plots een van de goedkoopste elektrische auto’s
-
BMW M4 CS vs. Ford Mustang Dark Horse: welke is de beste?
-
Rob bouwde een ultieme sleeper: Nissan Figaro met turbo!
-
De Mini Clubman is zo gek als een deur | Sjoerds Weetjes 425
-
Hardcore sportwagens: Honda S2000 vs. Opel Speedster
-
De BMW M5 Touring is niet voor de poes (en hond)
-
Rijtest alle Lamborghini V12’s: is de nieuwe Revuelto net zo goed?
-
Waarom de Ford Focus CC Pluvius haat | Sjoerds Weetjes 424
-
Hierdoor is de Mini Aceman een verrassend speelse crossover