Eindvideo Nio ET5 Touring: roadtrip naar top van de Stelviopas
Zàijiàn Nio! Ofwel vrij vertaald vanuit het Chinees: “Tot ziens Nio! Want de Nio ET5 Touring is tot onze eigen verrassing één van die auto’s die we met lichte tegenzin terug naar huis sturen.
Nio heeft zichzelf vanaf het prille begin gepositioneerd als volwaardige premiumconcurrent. Na een half jaar ET5 Touring duurtest is het tijd voor een eindexamen om te zien of het innovatieve merk de top al bereikt heeft, of toch nog steeds onderweg is.
Een laatste uitdaging met de Nio ET5 Touring
“Toch zouden we er in de zomer graag nog een keer terugkeren… op doortocht naar de Stelvio welteverstaan…” luidde ons oordeel over de Tonalepas die we ter afsluiting van de Alfa Romeo Tonale-duurtest hadden bezocht. En aangezien belofte schuld maakt, was een uitdaging zo gevonden om de Nio ET5 Touring die we na de Alfa in onze duurtestgarage parkeerden, voor de laatste keer het vuur aan de schenen te leggen.
In één dag naar de Stelviopas
Het is uiteraard niet geheel toevallig dat de op 2.758 meter hoogte gelegen top van de Stelviopas zo’n 300 kilometer is verwijderd van de twee meest zuidelijk gelegen van inmiddels 43 Nio-accuwisselstations. Daarmee zou een rit naar misschien wel de beroemdste Alpenpas vanuit Nederland in theorie met minimaal tijdverlies kunnen verlopen.
Lukt het ons (bij vertrek vanuit midden-Nederland op het schappelijke tijdstip van 8:00) om voor zonsondergang bovenop de Stelvio te staan, is dat stukje ‘angst, onzekerheid en twijfel’ voor de overstap naar elektrisch rijden in elk geval weggenomen. Zeker wanneer de kalender 20 juni aangeeft, wat betekent dat we tot 21:15 de tijd hebben om een kleine 950 kilometer af te leggen.
Eindexamen voor toelating tot het premiumgilde
Maar er blijven nog genoeg uitdagingen over om een auto op zo’n lange tocht tot een ideale reisgezel te maken. Precies wat we nodig hebben als eindexamen voor toelating tot het premiumgilde, waaraan de ET5 Touring 100 kWh zich met een prijs van 72.900 euro (of vanaf 51.900 euro plus 289 euro per maand met verwisselbare huuraccu) opdringt.
Lees ook:
Ook interessant
-
Duurtest Fiat 600 Hybrid: deze opties zijn er
-
Alle Renault-rijders hebben met 5 jaar een Chinese elektrische auto
-
Nieuwe Tesla Model Y-concurrent biedt zeer goede EV-prestaties
-
Duurtest Peugeot e-3008: deze knoppen krijg je niet altijd
-
Oordeel na zes maanden: gaan we de Volvo EX30 missen? Niet echt
-
Duurtest BMW i5: het luxeprobleem van de EV
-
Duurtest Peugeot e-3008: eindelijk een Stellantis-EV met fatsoenlijke range
-
Sportcoupé voor 20.000 euro: Ford Mustang GT vs. Nissan 350Z
-
Rijtest Volkswagen ID.3 GTX Performance: sportief, op papier…
-
BYD Seal U DM-i vs. MG HS PHEV: welke plug-in hybride is beter?
-
De allereerste auto met klapkoplampen | Sjoerds Weetjes 444
-
Superruim, spotgoedkoop tanken en dat voor 31.000 euro