Eindvideo Nio ET5 Touring: roadtrip naar top van de Stelviopas
Zàijiàn Nio! Ofwel vrij vertaald vanuit het Chinees: “Tot ziens Nio! Want de Nio ET5 Touring is tot onze eigen verrassing één van die auto’s die we met lichte tegenzin terug naar huis sturen.
Nio heeft zichzelf vanaf het prille begin gepositioneerd als volwaardige premiumconcurrent. Na een half jaar ET5 Touring duurtest is het tijd voor een eindexamen om te zien of het innovatieve merk de top al bereikt heeft, of toch nog steeds onderweg is.
Een laatste uitdaging met de Nio ET5 Touring
“Toch zouden we er in de zomer graag nog een keer terugkeren… op doortocht naar de Stelvio welteverstaan…” luidde ons oordeel over de Tonalepas die we ter afsluiting van de Alfa Romeo Tonale-duurtest hadden bezocht. En aangezien belofte schuld maakt, was een uitdaging zo gevonden om de Nio ET5 Touring die we na de Alfa in onze duurtestgarage parkeerden, voor de laatste keer het vuur aan de schenen te leggen.
In één dag naar de Stelviopas
Het is uiteraard niet geheel toevallig dat de op 2.758 meter hoogte gelegen top van de Stelviopas zo’n 300 kilometer is verwijderd van de twee meest zuidelijk gelegen van inmiddels 43 Nio-accuwisselstations. Daarmee zou een rit naar misschien wel de beroemdste Alpenpas vanuit Nederland in theorie met minimaal tijdverlies kunnen verlopen.
Lukt het ons (bij vertrek vanuit midden-Nederland op het schappelijke tijdstip van 8:00) om voor zonsondergang bovenop de Stelvio te staan, is dat stukje ‘angst, onzekerheid en twijfel’ voor de overstap naar elektrisch rijden in elk geval weggenomen. Zeker wanneer de kalender 20 juni aangeeft, wat betekent dat we tot 21:15 de tijd hebben om een kleine 950 kilometer af te leggen.
Eindexamen voor toelating tot het premiumgilde
Maar er blijven nog genoeg uitdagingen over om een auto op zo’n lange tocht tot een ideale reisgezel te maken. Precies wat we nodig hebben als eindexamen voor toelating tot het premiumgilde, waaraan de ET5 Touring 100 kWh zich met een prijs van 72.900 euro (of vanaf 51.900 euro plus 289 euro per maand met verwisselbare huuraccu) opdringt.
Lees ook:
Ook interessant
-
Duurtest BMW i5: het luxeprobleem van de EV
-
Duurtest Peugeot e-3008: eindelijk een Stellantis-EV met fatsoenlijke range
-
Leapmotor C10: Stellantis haalt ruime EV uit China naar Nederland
-
Prijsknaller Leapmotor T03: de beste budget-EV van Nederland?
-
Duurtest Microlino: dwars door Nederland met de mini-EV
-
Ook voor Nederland: elektrische auto met ‘901 kilometer range’
-
A-segment keert terug: deze budget-EV’s kun je straks verwachten
-
Bizarre video: BYD-supercar springt met vier wielen van de grond
-
Duurtest: Hierdoor scoort de Mazda MX-30 R-EV een onvoldoende
-
Nieuwe elektrische SUV heeft mega range en kan bizar snel laden
-
Duurtest BMW i5 Touring: hoe goed is de EV op lange afstanden?
-
Duurtest Microlino: plotseling gestrand op de snelweg