Mercedes E 350 e start met 15% bijtelling
Mercedes-Benz is net op tijd met de introductie van de E 350 e om te kunnen profiteren van de verwachte eindsprint op de zakelijke markt. Door de wederom veranderende bijtellingsregels zullen voor het einde van dit jaar nog veel zakenauto’s worden geregistreerd. Voor de stekkerhybride hoeft dit jaar minder inkomensbelasting te worden betaald dan volgend jaar.
Mercedes E 350 e
De Duitse fabrikant heeft de E 350 e met stekkeraansluiting weten te homologeren met een CO2-uitstoot van 49 g/km. Met dank aan die theoretische waarde valt de sedan voor de zakelijke rijder dit jaar in de bijtellingsklasse van 15%. Het is dit jaar voor het laatst dat er voor auto’s met verbrandingsmotoren verschillende bijtellingspercentages worden gehanteerd. Volgend jaar dient de zakelijke rijder 22% van de catalogusprijs bij zijn inkomen op te tellen. Door de veranderende percentages verwacht de autobranche eind dit jaar nog een eindspurt in kentekenregistraties, aangezien het belastingvoordeel voor maximaal zestig maanden geldt.
Elektromotor
Met de komst van de E 350 e breidt Mercedes het leveringsprogramma verder uit. De zakenauto was er al als E 200 op benzine. Verder is er de E 220 d en de E 350 d, terwijl de AMG-uitmonstering E43 al is aangekondigd. De E 350 e verrijkt het programma aan benzinezijde. De sedan beschikt over een 211 pk sterke viercilinder turbomotor, die gekoppeld is aan een 65 kW sterke elektromotor. Het systeemvermogen komt zodoende op 279 pk en het koppel bedraagt 550 Nm. Met de E 350 e kan zo’n 30 kilometer op puur elektrische kracht worden afgelegd. De hybride-aandrijflijn stelt de E-Klasse in staat om een aanhangwagen van maximaal 2.100 kg te trekken.
Prijs
Mercedes levert de eerste exemplaren vanaf september uit. De prijs is vastgesteld op € 59.995,-. Er is slechts één versie, de Lease Edition, waarbij wel keuze is uit het Avantgarde- of Exclusive-exterieur. Tot de standaarduitrusting behoren zaken als 18 inch lichtmetalen wielen, Command Online, led-koplampen, Keyless Go, een laadkabel voor 220V en een walbox, een in delen neerklapbare achterbank, de parkeerassistent met achteruitrijcamera en het antidiefstalpakket.
Lees ook:
Ook interessant
-
In de Bentley Continental GT Speed zit nog altijd genoeg… speed
-
Je raadt nooit welk merk deze Abarth 124 Spider bouwde
-
De Aston Martin Vantage is nu volwassen, maar niet minder speels
-
Nieuw Frans merk toont plots een van de goedkoopste elektrische auto’s
-
BMW M4 CS vs. Ford Mustang Dark Horse: welke is de beste?
-
Rob bouwde een ultieme sleeper: Nissan Figaro met turbo!
-
De Mini Clubman is zo gek als een deur | Sjoerds Weetjes 425
-
Hardcore sportwagens: Honda S2000 vs. Opel Speedster
-
De BMW M5 Touring is niet voor de poes (en hond)
-
Rijtest alle Lamborghini V12’s: is de nieuwe Revuelto net zo goed?
-
Waarom de Ford Focus CC Pluvius haat | Sjoerds Weetjes 424
-
Hierdoor is de Mini Aceman een verrassend speelse crossover