We beschuldigen Audi, BMW en Mercedes-Benz er regelmatig van iedere mogelijke niche te willen vullen, maar Lotus kan er ook wat van. Want deze nieuwe Exige Cup 380 is geen volwaardige racewagen, maar ook geen echte straatauto. Hij zit er tussenin.

Exige Cup 380

Lotus is ‘on a roll’ de laatste tijd. Het Britse merk introduceert de ene speciale editie na de andere en schuift nu de Exige Cup 380 naar voren. Geen Exige Sport 380 dus, maar ook geen Exige Race 380.

“Lotus bouwt niet meer dan zestig exemplaren van de Cup 380”

Het 1057 kilogram wegende apparaat wordt (uiteraard) aangedreven door een 380 pk en 410 Nm sterke 3,5 liter V6 van Toyota, haalt 97 km/h (60 mph) in 3,4 seconden en houdt het bij 282 km/h voor gezien.

LEES OOK: LOTUS SCHRIJFT EINDELIJK WEER ZWARTE CIJFERS

Wat er anders is ten opzichte van de Exige Sport 380? Volgens Lotus is het chassis verstevigd en zorgen aerodynamische aanpassingen voor 43 procent meer neerwaartse druk (maximaal zo’n 200 kilogram). De fabrikant bouwt niet meer dan zestig exemplaren van de Cup 380.

 

Reageren op dit artikel:

Trumpchi
Vorig bericht

Chinese merk Trumpchi wil naam veranderen vanwege Trump

Opel Ampera-e
Volgend bericht

Opel Ampera-e kost net geen 41.000 euro

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”